Foto projekts "Afganistānas bērni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 25. novembra līdz 9. decembrim Cēsīs, "KafeRīga" apskatāms foto projekts "Afganistānas bērni", informē izstādes organizatori.

Par ieceri parādīt afgāņu tautu tās ikdienas dzīves apstākļos, nodarbēs un atklāt skaistās dabas ainavas stāsta foto projekta "Afganistānas bērni" autors Arturs Žaimunds: "Ideja par šo projektu radās starptautiskās misijas laikā Afganistānā. Paši iedzīvotāji ir eksotiska, strādīga, lepna un rietumu kultūrai maz zināma tauta. Neskatoties uz neskaitāmajiem bruņotajiem konfliktiem, kuri viens pēc otra gājuši pāri šai zemei, afgāņi ir viesmīlīgi un tradīcijām bagāti.

Mans nodoms ir piedāvāt unikālu ieskatu Afganistānā ar manām bildēm un atmest medijos uzlikto klišeju, ka tur ir viens vienīgs terorisms. Protams, tur notiek aktīva karadarbība, bet ir vietas, kur to tikpat kā nejūt, un tikai šur tur kā rēgs pavīd kāds tanka vai citas tehnikas vraks."

Ekspozīcijai ir izglītojoši informatīvs saturs bez militārisma klātbūtnes.

Fotoizstādes atklāšana 25. novembrī plkst. 19 "KafeRīga" (Cēsīs, Rīgas ielā 27), sarunas par tēmu "Afganistāna šodien un tad". Par muzikālo noformējumu gādās Kaspars Bindemanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu