Latvijas pārstāve bērnu Eirovīzijā uzstāsies ar 8. numuru (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šo sestdien, 20. novembrī, plkst. 21:15 LTV1 tiešraidē no Baltkrievijas galvaspilsētas Minskas sekosim Latvijas pārstāves Šarlotes Lēnmanes startam Eirovīzijas Bērnu dziesmu konkursā. Ar viņu kopā uz skatuves būs grupa „Jūras akmentiņi” no Ventspils.

Latvijas Televīzijas delegācija uz Minsku devās jau pagājušās nedēļas nogalē, lai godam sagatavotos priekšnesumam, piedalītos daudzajos ar konkursu saistītajos pasākumos, sniegtu intervijas starptautiskajiem medijiem un iepazītos ar konkursa faniem.

„Tikām sagaidīti ļoti sirsnīgi, uz mītnes vietu braucām īpašā autobusā, kuru pavadīja milicijas eskorts ar bākugunīm. Visu nedēļu mūsu rīcībā ir savs autobusiņš, ko arī pavada milicijas auto ar bākugunīm,” stāsta Latvijas Televīzijas delegācijas vadītāja Irēne Grūzīte.

Šonedēļ Šarlote un viņas fona dziedātāji - „Jūras akmentiņi” - izveidojuši Latvijas video vizītkarti, piedalījušies Eirokluba atklāšanas koncertā, Šarlote iedziedājusi arī kora partiju UNICEF kopdziesmai un ik uz soļa tikusies ar saviem faniem. „Jau pie viesnīcas durvīm mūs sagaidīja fani ar saucienu "Mēs tevi mīlam, Šarlote!"

Mūsu jaunā dziedātāja tiek sveikta ar baloniem un ziediem, un viņai jāapbruņojas ar izturību: autogrāfus no mūsu Šarlotes vēlas visi,” sajūsmināti stāsta I. Grūzīte.

Aiz muguras arī vizīte Latvijas vēstniecībā, kur notika 18. novembrim veltītais oficiālais pasākums, kā arī pirmais mēģinājums uz Minskas arēnas skatuves, kur notiks Eirovīzijas Bērnu dziesmu konkurss. „Skatuve ir salīdzinoši neliela – tāda, lai bērni ar saviem priekšnesumiem nepazustu, bet justos droši un mājīgi,” stāsta delegācijas vadītāja. Viņa nebeidz slavēt augstā līmeņa organizāciju un abus brīvprātīgos jauniešus - Jūliju un Jevgēņiju, kuri delegācijai palīdz, kā vien var: „Jau pirmajā dienā viņus iesaucām par mūsu labajiem gariņiem.”

Uz Eirovīzijas viļņa sestdien jau dienas pirmajā pusē skatītājiem palīdzēs noskaņoties divi īpaši raidījumi: plkst. 11:00 LTV1 ēterā būs videofilma „Eirovīzijas bērni”. Uzvara Bērnu Eirovīzijas konkursā ir katra jaunā dziedātāja sapnis. Bet kā mainās viņu dzīve pēc lielā pārdzīvojuma? Iepazīsimies ar aizgājušo gadu uzvarētājiem un uzzināsim, kuri no viņiem turpina dziedāt, bet kurus dzīve aizvedusi citos līkločos.

Savukārt tūlīt pēc tās – plkst. 11:40 - 2003. gada Eirovīzijas Bērnu dziesmu konkursa atkārtojums. Pirms vakarā turēsiet īkšķus par Šarloti, LTV piedāvā vēlreiz ieskatīties Pirmajā starptautiskajā bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notika 2003. gadā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā un kurā Latviju konkursā pārstāvēja Dzintars Čīča.

Plašāk par Latvijas delegācijas piedzīvojumiem Minskā - Eirovīzijas (www.eirovizija.lv) un LTV1 (www.ltv1.lv) mājas lapās.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu