Ar japāņu filmas uzvaru beidzies Lokarno kinofestivāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japāņu filma "Ai No Yokan" ("Atdzimšana") saņēmusi prestižā Lokarno starptautiskā kinofestivāla galveno balvu. Filmas režisors ir Masahiro Kobajasi, un tā stāsta par mīlestību, kas vieno slepkavas māti ar upura tēvu.

Labākā aktiera balva tika piešķirta franču aktierim Mišelam Pikolī par mirstoša vīrieša lomu filmā "Sous les Toits de Paris" ("Zem Parīzes jumtiem") un itāļu aktierim Mikēlem Venituči par lomu filmā "Fuori dalle Corde", bet labākās aktrises balvu ieguva spāņu aktrise Mariana Alvaresa par lomu filmā "Lo Mejor de mi".

Skatītāju balvu, par kuras piešķiršanu balso Lokarno iedzīvotāji, ieguva britu komēdija "Death at a Funeral" ("Nāve bērēs").

Britu aktieris Entonijs Hopkinss saņēma labākā režisora balvu par filmu "Slipstream", kurā viņš pats tēlo arī galveno lomu.

Franču režisors Filips Ramoss saņēma balvu par labāko scenāriju filmai "Capitaine Achab" ("Kapteinis Ahabs").

60.gadskārtējā Lokarno starptautiskā kinofestivāla žūrijas priekšsēdētāja Irēna Žakoba raksturoja Pikolī kā "piemērotāko kandidātu" labākā aktiera balvai, taču piebilda, ka balva piešķirta diviem aktieriem, jo žūrijas locekļi vēlējušies atbalstīt arī jaunus talantus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu