"Rīgas galerijas" mākslinieku vasaras kolekcijas izstāde

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 2007.gada 18.augustam "Rīgas galerijas" telpās skatāma izstāde ar vairāku galerijas pārstāvēto mākslinieku piedalīšanos. Pavisam eksponēti 46 darbi.

Autoru vidū ir ir ievērojami gleznotāji, kuru rokraksts un stils ir kļuvis par firmas zīmi: Ieva Iltnere, Ritums Ivanovs, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Frančeska Kirke, Sandra Krastiņa, Līga Purmale, Maija Tabaka, Laimonis Mieriņš, Oļģerts Jaunarājs, konceptuālās mākslas pārstāvij Kristaps Ģelzis, Leonards Laganovskis, fotogrāfs Arnis Balčus un tēlniece Viktorija Pelše. Izstāde iezīmē galerijas 15 gadu pastāvēšanas jubileju, un pārstāvēti ir autori, kas sadarbojas ar "Rīgas galeriju" jau vairāku gadu garumā.

Izstādē redzamie darbi ir esence no "Rīgas galerijā" notikušām nozīmīgām mākslinieku personālizstādēm — Ilzes Avotiņas "Atmiņu dārzs", Ievas Iltneres "Astoņas istabas", Frančeskas Kirkes "Privātā mitoloģija", Līgas Purmales "Variācijas par tēmu", Leonarda Laganovska "8.marts. Vodka, sekss, smaržas", kā arī no "Rīgas galerijas" projekta izstādē "Art Moscow 2007" Centrālajā Mākslinieku namā Maskavā.

Izstādē aplūkojami vairāki jauni darbi, kas Latvijā līdz šim nekur citur nav bijuši eksponēti — Maijas Tabakas jaunākās gleznas "Budas līdzsvars" un "Kimono", kā arī Arņa Balčus lielformāta fotogrāfijas, kas tapušas 2007.gadā, no sērijas "Epizodes". Izstādē "Rīgas galerijā" ir iespēja redzēt arī Helēnas Heinrihsones hrestomātiskus darbus — 1990.gadu gleznas un akvareļus no sērijas "Rozes".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu