Latvijas Mūzikas akadēmijas "Sākums"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svinot savu 90. jubileju, ceturtdien, 8.oktobrī, plkst.19 Latvijas Mūzikas akadēmija aicina klausītājus uz pirmo jubilejai veltīto koncertu "Sākums".

Šis būs īpašs koncerts, jo tā programma būs identiska 1920. gada 11. janvāra konservatorijas atklāšanas sarīkojumam. Pēc 90 gadiem atkal vienkopus skanēs īpaši šim notikumam sacerētā Jāzepa Vītola kora dziesma Līgai, Alfrēda Kalniņa solodziesmas, Volfganga Amadeja Mocarta operu fragmenti, J.Birkenštoka Sonāte čellam un klavierēm un Roberta Šūmaņa Kvintets. Koncertā piedalīsies izcilu mūziķu kopums - dziedātāji Kristīne Gailīte /soprāns/, Jānis Apeinis /baritons/, instrumentālisti - Dzintars Beitāns /vijole/, Raimonds Ozols /vijole/, Arigo Štrāls /alts/, Inga Sunepa /čells/, Agnese Egliņa /klavieres/, Jānis Maļeckis /klavieres/, Mārtiņš Zilberts /klavieres/, kā arī Akadēmijas jauktais koris un diriģents Mārtiņš Klišāns. Īpaši interesants arī fakts, ka Sonāti čellam un klavierēm, kuru savulaik atskaņoja čellists Alfrēds Ozoliņš, mūsu koncertā atskaņos viņa brāļa mazmeita čelliste Diana Ozoliņa. Lai tie būtu svētki ne tikai pašiem, bet arī klausītājiem, ieeja koncertā par ziedojumiem.

Bet tas vēl nav viss! Pēc šā koncerta katru nākamo nedēļu klausītāji un skatītāji tiek aicināti uz vēl astoņiem īpašiem Akadēmijas 90.jubilejai veltītajiem mūsu mācībspēku un studentu koncertiem.

Ieeja par ziedojumiem

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu