Ģitārista Otmāra Liberta koncerts (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šosvētdien, 11.oktobrī plkst. 17 Lielajā Ģildē uzstāsies Nouveau Flamenco ieviesējs, ģitāras virtuozs, komponists Otmārs Liberts.

Liberta nepārspējamie muzikālie panākumi šķiet pašsaprotami, ņemot vērā viņa kulturālo izcelsmi un neizsīkstošo ceļošanas prieku. Dzimis 1959.gadā Koloņā, Vācijā, daudznacionālā ģimenē: tēvs vācu ķīnietis, bet māte ungāriete. Puika sāka spēlēt ģitāru jau 11 gadu vecumā. Intensīvi ceļojot gan pa Eiropu, gan Āziju, Otmārs uzsūca visu mūzikas stilu tradīcijas, kuras tik satika savā ceļā.

Agrā jaunībā Otmārs piepildīja savu rokenrola sapni dzimtajā Vācijā, tad Bostonā, galu galā apmetoties Santafē, Ņūmeksikā, ASV. Šeit viņš dibina savu grupu, ko dēvē par savas dvēseles iemiesojumu Luna Negra (1989), sākot pilnīgi jaunu mūzikas stilu Nouveau Flamenco, kur sajaucas flamenko, džeza, bosanovas, hinduistu meditāciju un citu stilu mūzika. Īsā laikā viņu dziesmas nonāk no mākslas galeriju plauktiem līdz radio hitu topiem. Kopš 1990.gada viņš izlaidis 25 albumus, kur katrs nākamais ir vēl labāks par iepriekšējo. Libertam ir 38 zelta un platīna albumi ASV, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī piecas Grammy nominācijas, sadarbojies ar tādiem pasaules līmeņa dziedātājiem kā Selīna Diona (Celine Dion) un Daiana Rosa (Diana Ross).

Ģitāristam patīk uzstāties gan vienam, gan ar Luna Negra. Latvijā viņš būs ar solokoncertu, kur mūs priecēs ar savām vislabākajām kompozīcijām programmā "Vakars ar Otmāru Libertu: ģitāra un sarunas".

Otmārs ir ļoti apdāvināts mākslinieks, kas dalās savās ikdienas un filozofiskajās pārdomās par pasauli un tās būtību savā mājaslapas dienasgrāmatā, kā arī publicē fotogrāfijas, kur uzreiz redzams liels talants pamanīt ikdienišķajā skaisto. Sava garīgā ceļojuma laikā pirms pāris gadiem viņš ir ordinēts par zen mūku.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu