Prāta Vētra dzen jokus Krievijā (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju grupa "Prāta Vētra" debitējusi humora šovos Krievijā. Arvien biežāk jelgavnieki viesojas kādā no populārajiem televīziju humora raidījumiem - "Comedy Club" un "Prožektorparishilton".

Par spīti grupas visai ievērojamai joku plēšanas pieredzei Prāta vētra atzīst - līdz krieviem viņiem augt un augt.

Jānis Jubalts: „Bija doma tāda, ka mēs piedalīsimies arī sarunās. Tur dažreiz ir tā, ka iesēžas viesis pa vidu un tad arī iztirzā visas tās tēmas. Mēs sapratām, ka tur ir pieredze un bagāža. Mums tas humors ir savādāks un, gribi vai ne, vienkārši būtu situācijas, kad mēs būtu mazliet bremzēti, viņi skatītos un teiktu – jā, laikam tie ir tie lēnie latvieši vai igauņi.”

Krievu iemīļotākās dziesmas esot „Rudens”, „Skoļzkije uļici”, kā arī „Na Zarje” - radīta kopā ar rakstnieku un režisoru Griškovecu. Prāta vētra atzīst – Krievijā viņiem patīk. Nebeidz pārsteigt fanu uzticība, kuri, lai redzētu latviešus spēlējam, esot gatavi traukties no Krievijas malu malām.

Jānis Jubalts: „Tagad, kad mēs bijām Pēterburgā, Maskavā, taisījām īpašu programmu. Fani teica: jums jaunais albums, jūs tur spēlējat, bet mums gribas vecos gabalus. Taisījām koncertu trīs daļās. Pirmajā daļā iznācām ar ūsām, tāda kā iesildošā Prāta vētra, tad - pamatprogramma, un tad nāca hiti.”

Prāta vētras tuvākā nākotne zīmējas tango krāsās. Māris Mihelsons stāsta - pirms neilga laika grupai Krievijas televīzija piedāvājusi uzstāties 30. gadu padomju populārāko hitu šovā - "Republikas īpašums". Sākumā bijuši neizpratnē, kāds gan Prāta vētrai un latviešiem sakars ar 30. gadu padomju estrādi? Izrādās – Krievijā īpaši iecienīto skaņdarbu „Čornijie glaza” pirmajos ulmaņlaikos sarakstījis latviešu komponists Oskars Stroks.

Māris Mihelsons: „Mēs domājām, kā gan mēs varam – tur taču padomju gadi. Taču viņi pastāstīja - ir tāds komponists Oskars Stroks no Latvijas. Mums pirmā dzirdēšana. Es pēc tam painteresējos, un izrādījās, ka tas liels tango meistars bija, viņam ir ļoti zināma dziesma – "Čornijie glaza", un to mēs esam aicināti spēlēt.”

Pēc Latvijas tango popularizēšanas oktobra beigās Prāta vētra uz Krieviju doties plāno vēlreiz. Šoreiz spēlēt Roka un alternatīvās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā. Tur grupai piešķirtas četras nominācijas - gada klips, gada grupa, gada albums un gada hits.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu