Jaunajā vilnī uzvar amerikāniete (74)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc provizoriskiem rezultātiem, konkursa Jaunais vilnis galveno žūrijas balvu – 50 000 ASV dolāru un Kristāla viļņa skulptūru – šodien saņems La Rose no ASV.

Balvas un laureātu diplomus saņems 1., 2. un 3. vietas ieguvēji. Atsevišķi pasniegs konkursa patroneses – primadonnas Allas Pugačovas – un skatītāju simpātiju balvu.

Pēc trīs dienu konkursa pasākumiem tiek summēti punkti un apjausti potenciālie uzvarētāji, kurus paziņos žūrija. Tai bija jāvērtē 16 pārstāvji no 14 valstīm. Pirmajā konkursa dienā tika izpildīta pašmāju pazīstama dziesma, nākamajā – kāda pasaulslavena dziesma, trešajā konkursa dienā, svētdien, bija klausāmi pirmatskaņojumi.

Gan žūrijas, gan skatītāju aptaujas rezultātus šodien apkopos un vakarā televīzijas tiešraidē tos varēs vērot gan Krievijā, gan Latvijā. Provizoriskie aprēķini liecina, ka Latvijas pārstāve Žanna Blagoveščenska ierindosies pirmajā desmitniekā.

"Es neesmu nākusi pēc uzvaras. Jau iekļūt šā konkursa finālā man ir liels sasniegums, tas ir prestiži. Šeit varēšu parādīt sevi ļoti plašai auditorijai un pārliecināties par savu varēšanu. Tas ir svarīgi, ka mani iepazīs tūkstošiem cilvēku, varbūt tam sekos piedāvājumi piedalīties citos konkursos vai ierakstīt disku," dalību Jaunajā vilnī komentē Žanna.

Galā koncertā šodien varēs vērot Allas Pugačovas, Kristīnes Orbakaites, Žannas Friskes, Valērija Ļeontjeva, Oļega Gazmanova un citu izpildītāju sniegumu.

Komentāri (74)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu