Ozijs palīdzēs Taivānai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rokmūziķis Ozijs Osborns, kurš jau kļuvis pazīstams kā realitātes šova dalībnieks, tagad nolēmis sekot savu kolēģu Bono, Boba Geldofa un citu piemēram, iesaistoties politiskās aktivitātēs. Izrādās, ka tieši ar Ozija palīdzību Taivāna cer iegūt vietu ANO.

Reuters vēsta, ka kādreiz Lielais un Šausmīgais Ozijs, kurš pavisam nesen tracināja (vārda sliktākājā nozīmē) publiku Rīgā, koncertus Taivānas atbalstam nesniegšot, taču viņš izteicis gatavību ar savu autoritāti stutēt taivāniešu gotiskā metāla grupu "ChthoniC", kas drīzumā dosies 80 koncertu turnejā pa Kanādu, ASV, Vāciju un Lielbritāniju. Tieši Ozijs, kura rīkotais Ozzfest pēc īsa brīža sāks apceļot ASV pilsētas, nodarbojas ar taivāniešu komandas koncertu organizēšanu ASV teritorijā.

Osborna kungs laipni uzņēmies apmaksāt daļu no transporta izdevumiem, taču būtiskāki ir viņa sakari mūzikas industrijas aprindās, kas ļaus ChthoniC izvērst koncertdarbību, atzinis taivāniešu rokeru tekstu autors Fredijs Lims. Viņš sacījis, ka vienā no grupas dziesmu tekstiem ir atklāts aicinājums beidzot uzņemt Taivānu Apvienotajās Nācijās (?!). Tiesa, amerikāņu prese jau devusi mājienus, ka grupai būtu vēlams mazliet pamainīt nosaukumu, jo tā izrunāšana sagādā pamatīgas grūtības angļu mēlē runājošajiem.

Jāatgādina, ka Taivānas un Ķīnas šķiršanās notika 1949. gadā pēc pilsoņu kara, kurā uzvarēja komunistiski noskaņotie ķīnieši. Kopš tā laika Taivāna de facto bauda neatkarību, bet Ķīna to joprojām uzskata par savu provinci, kas atgūstama, saraujot diplomātiskās attiecības ar valstīm, kas atzīst Taivānu. Sala, kuras oficiālais nosaukums ir Ķīnas Republika, bija ANO dalībvalsts līdz 1971. gadam, bet pēc tam Ķīnas spiediena rezultātā bija spiesta pamest organizāciju. Taivānas 14 mēģinājumi atkal iestāties ANO pagaidām ir bez panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu