Pēc piecu gadu pauzes Latvija piedalīsies bērnu Eirovīzijā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc piecu gadu pārtraukuma Latvija piedalīsies starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas 20.novembrī norisināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Konkursā, kurā var piedalīties bērni vecumā no desmit līdz 15 gadiem, kopumā šogad iesaistīsies 14 valstis - Armēnija, Baltkrievija, Beļģija, Maķedonija, Gruzija, Latvija, Lietuva, Malta, Moldova, Nīderlande, Krievija, Serbija, Zviedrija un Ukraina.

Latviju konkursā pārstāvēs 12 gadus vecā Rīgas Juglas ģimnāzijas 6.c klases skolniece Šarlote Lēnmane ar dziesmu "Viva La Dance", kuras autore ir pati jaunā dziedātāja kopā ar komponistu Artūru Palkeviču un dzejnieku Guntaru Raču.

Kā šodien žurnālistiem atklāja Lēnmane, iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā viņa ieguvusi, uzvarot pavasarī notikušajā Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursā "Balss pavēlnieks" vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem solistu kategorijā. Lēnmane konkursā uzvarēja ar "Dziesmu pustumsā".

Jaunā dziedātāja uzskata, ka viņas bērnu Eirovīzijai sagatavotais skaņdarbs ir konkurētspējīgs ar citu valstu izpildītāju dziesmām, jo tas ne tikai patīk pašai dziedātājai, bet viņa arī ir piedalījusies "Viva La Dance" radīšanā.

Atšķirībā no starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa, šajā konkursā dalībniekiem jādzied savā dzimtajā valodā, tādēļ arī Lēnmane dziedās  latviski.

Uz skatuves kopā ar solisti atradīsies arī četri Ventspils bērnu popgrupas "Jūras akmentiņi" jaunieši, kas priekšnesumā būs fona dziedātāji. Vokālās studijas "Rīgas akmentiņi" pedagoģe Līva Bondare atklāja, ka līdz konkursam ir vēl nedaudz laika, tādēļ katru dienu tiek saplānots laiks gan dziesmu apgūšanai, gan arī horeogrāfijai.

"Dziesma ir deju ritmos, tādēļ pati šai dziesmai veidoju arī horeogrāfiju. Ievērojot to, ka Šarlotei ir jādzied, viņa uz skatuves tik daudz nedejos, taču fona dziedātāji, kas būs divi puiši un divas meitenes, dejos," stāstīja Bondare.

Lēnmane kopš deviņu gadu vecuma dzied vokālajā studijā "Rīgas akmentiņi". Jaunā dziedātāja jau ir piedalījusies konkursos un festivālos, bet pirms uzvaras konkursā "Balss pavēlnieks" viņa nevienā konkursā nebija plūkusi uzvaras laurus. Jaunā dziedātāja atklāja, ka uzstāšanās pieredze viņai jau ir, tādēļ nedomā, ka būs ļoti satraukusies Eirovīzijas konkursā.

Starptautiskais bērnu Eirovīzijas dziesmu konkurss tiešraidē būs skatāms LTV 1. kanālā 20. novembrī plkst. 21.15. Konkursa norisi televīzijas skatītājiem komentēs mūziķis un raidījuma "Sems" vadītājs Valters Frīdenbergs.

Konkursa uzvarētāju noteiks žūrijas un televīzijas skatītāju balsojums. Latvijas žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma kopējo rezultātu paziņošana būs uzticēta grupas "PeR" dalībniekam Ralfam Eilandam.

No šodienas LTV 1.kanāla ēterā būs skatāma visu starptautiskā bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa videoklipu rotācija.

Latvija pirmo reizi starptautiskajā bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalījās 2003.gadā, kad Latviju Kopenhāgenā notiekošā konkursā pārstāvēja jaunais dziedātājs Dzintars Čīča no Talsiem ar dziesmu "Tu esi vasarā". 2004.gadā Latviju Norvēģijā notiekošajā konkursā pārstāvēja ventspilnieks Mārtiņš Tālbergs un grupa "C-Stone Juniors" ar dziesmu "Balts un melns", savukārt 2005.gadā, kad konkurss notika Beļģijā, Latviju pārstāvēja bērnu grupa "Kids 4 Rock".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu