"Sugarland" Amerikā pārspēj "Kings of Leon" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tas, kas Folovilu brāļiem izdevās Apvienotajā Karalistē, diemžēl šonedēļ neizdevās dzimtajā Amerikā. "Kings of Leon" jaunais studijas albums "Come Around Sundown" pirmajā nedēļā spiests samierināties ar "Billboard 200" topa 2.vietu, ziņo "Billboard.com".

1.vietu arī šoreiz iekarojusi kārtējā amerikāņu popkantri mūzikas plate. Dženiferas Netlas (Jennifer Nettles) un Kristiana Buša (Kristian Bush) dueta "Sugarland" jaunais albums "The Incredible Machine" ar 203 000 pārdotām kopijām iekarojis ASV pieprasītākā albuma godu, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati. Šis ir jau trešais Sugarland numur 1 albums ASV.

"Kings of Leon" ar 184 000 pārdotām albuma kopijām - numur 2. Tiesa, grupas iepriekšējam albumam - 2008.gada "Only By the Night" klājās sliktāk - pirmajā nedēļā 5.vieta un 74 000 kopijas.

Tiesa, jau tagad skaidrs, ka nākamnedēļ abiem šiem albumiem būs jānoslīd vēl zemāk, lai dotu vietu jaunās popkantri dziedātājas Teilores Sviftas (Taylor Swift) ierakstam

"Speak Now", kuram mūzikas analītiķi pirmajā nedēļā prognozē teju vai 1 miljonu pārdotu kopiju.

Kopumā Top10 atrodamas vēl piecas pavisam jaunas plates.

3.vietā rokmūzikas veterāna Eltona Džona (Elton John) un amerikāņu kantrimūziķa Leona Rasela (Leon Russell) kopdarbs "The Union" (80 000). Kā izrādās, šis ir augstākais Eltona Džona komerciālais panākums kopš 1976.gada "Blue Moves".

4.vietā vēl viens britu mūzikas veterāna - Roda Stjuarta (Rod Stewart) albums "Fly Me To The Moon" (79 000), kas seko 2009.gada R&B mūzikas kaverversiju albumiem "Soulbook".

Pagājušās nedēļas līderis - skandalozais amerikāņu reperis Lil Veins (Lil Wayne), kurš šobrīd izcieš gada cietumsodu par nelikumīgu ieroču glabāšanu, ar "I Am Not a Human Being" noslīdējis uz 5.vietu (65 000), savukārt 5. un 6. vietā attiecīgi televīzijas seriāla "Glee" jaunais dziesmu albums un kolumbiešu popmūzikas zvaigznes Šakiras (Shakira) albums spāņu valodā "Sale El Sol" (46 000).

Eminems ar "Recovery" numur 8, bet kristīgās mūzikas grupa "Third Day" ar "Move" (37 000) kā jaunums 9.vietā.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 3%.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu