Gustavo arēnā, "Bilžu" svētki u.c. izklaides iespējas TVNET brīvdienu ceļvedī (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī izskatās pēc ļoti muzikālas nedēļas nogales, ņemot vērā, ka Latvijas tūri "Arēnā Rīga" noslēgs Gustavo, notiks 25 gadu jubileju svinošā festivāla "Bildes" noslēguma koncerts, desmit gadu jubileju ar diviem koncertiem atzīmēs "Latvian Blues Band"... Protams, netrūkst arī citu vairāk vai mazāk kulturālu izklaides iespēju.

Gustavo tūres "3" lielais fināls "Arēnā Rīga" 15. oktobrī

Koncertā būs dzirdamas dziesmas no Gustavo jaunā albuma "Trešā elpa" un uz skatuves bez paša galvenā vaininieka kāps arī DJ Monsta, vokālā apvienība "Limonāde", "Prāta Vētras" basists Ingars Viļums, ģitārists Mārcis Auziņš, taustiņnieks Džulians, bundzinieks Andžejs Grauds un perkusionists Tiago Loei. Būs arī viesvokālisti Čižiks, El Mars, R-viss un, iespējams, vēl kāds.

Ieeja pasākumā no plkst. 19. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

"Latvian Blues Band" desmit gadu jubilejas koncerti "Joker klubā" 15. un 16. oktobrī

LBB
LBB Foto: publicitātes

Ieeja pasākumā no plkst. 19. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Itāļu death metal grupas "Sadist" koncerts klubā "Melnā piektdiena" 15. oktobrī

15. oktobrī klubā "Melnā piektdiena" (Brīvības 193c) savas koncerttūres "Beware of Your Neck Eastern Invasion" laikā Rīgā koncertēs Itālijas death metal grupa "Sadist". Grupa dibināta jau 1991. gadā. Koncertā Rīgā būs iespēja iepazīties ar grupas jaunāko albumu "Season in Silence", kas nāca klajā šogad.

Klubā "Melnā piektdiena" bez itāļu grupas uzstāsies arī divas poļu smagā roka grupas "Crionics" un "Virgin Snatch", kā arī pašmāju apvienības "ORĶ" un "Retrace My Life".

Koncerta sākums plkst. 20, ieejas maksa Ls 5.

Koncertuzvedums pēc Annas Sakses pasaku motīviem Spīķeru koncertzālē 15., 16. un 17. oktobrī

Gundars Āboliņš
Gundars Āboliņš Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas Spīķeru koncertzālē, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Agatas Kristi detektīvs "Peļu slazds" Mākslas darbinieku namā 15. oktobrī

Plkst. 19 Mākslas darbinieku namā (Vaļņu 9, ieeja no Zirgu ielas) būs skatāma Vecpilsētas teātra godalgotā izrāde "Peļu slazds" Edītes Neimanes režijā. Lugas pamatā ir detektīvs, kas atspoguļo cilvēku cietsirdību un nežēlību. Ir notikusi slepkavība, kura slēpj pagātni. Mazā pansionātā, kuru atvērusi jauna ģimene, ierodas pieci viesi, lai atpūstos. Negaidītā policijas inspektores ierašanās izjauc visu pansionāta iemītnieku dzīvi un liek ieskatīties pagātnē.

Par šo iestudējumu Vecpilsētas teātris šā gada sākumā festivālā "Rīga spēlē teātri" ieguva gada izrādes titulu un ceļojošo balvu "Lielais Toms". "Peļu slazds" ir viena no pasaulē visvairāk iestudētajām lugām. Biļetes būs nopērkamas Mākslas darbinieku namā pirms izrādes un maksās Ls 1 un Ls 2.

Jāņa Kupča personālizstādes "Ziepjcilvēks un jūra" atklāšana Rīgas mākslas telpā 15. oktobrī

Rīgas mākslas telpā (Kungu 3) no 15. oktobra līdz 14. novembrim būs apskatāma mākslinieka Jāņa Kupča personālizstāde "Ziepjcilvēks un jūra". Izstādē būs apvienoti divi gandrīz vienlaikus tapuši darbi - gleznu cikls "35,4 km" un projekts "Kā pagatavot savu paša ziepjcilvēku". Gleznu cikls "35,4 km" atspoguļo mākslinieka vērojumus, ikdienā veicot vienu un to pašu darbību - ceļa posmu no punkta A uz punktu B. Savukārt projekts "Kā pagatavot savu paša ziepjcilvēku" tika radīts 5. starptautiskajai lietišķās mākslas triennālei Tallinā. Izstādes apmeklētājiem tiks dota iespēja pašiem līdzdarboties, veidojot savus īpašos ziepjcilvēkus.

Darba laiks: katru dienu no plkst. 11 līdz 18. Ieejas maksa Ls 1 (kase tiek slēgta pusstundu pirms darba laika beigām).

Izstādes "Gleznotājam Fricim Zandbergam – 100" atklāšana Valkas novadpētniecības muzejā 15. oktobrī

Fricis Zandbergs
Fricis Zandbergs Foto: publicitātes

Muzeja darba laiks: pirmdienās - piektdienās no plkst.10 līdz 17, sestdienās no plkst.10 līdz 16. Ieejas maksa Ls 0,5 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,2).

Festivāla "Bildes" koncerts "Ne tik jaunās grupas" Kongresu namā 15. oktobrī

Plkst. 19 Kongresu namā notiks Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" koncerts "Ne tik jaunās grupas", kurā uzstāsies "PeR", "ēnas", Ansis Klintsons, "Double Faced Eels", "Triānas parks" un vēl daudzi citi.

Biļetes nopērkamas Kongresu nama kasē, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Festivāla "Bildes" koncerts bērniem Kongresu namā 16. oktobrī

Plkst. 13 Kongresu namā notiks Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" koncerts bērniem, kurā uzstāsies bērnu ansambļi "Dzeguzīte", "Podziņas", "Jūras akmentiņi", "Knīpas un knauķi" u.c. Uz skatuves kāps arī ģimeņu ansambļi Rūta, Marts un Juris Kaukuļi, Adrija Silva Kukuvasa un Adrians Kukuvass un vēl daudzi citi.

Biļetes nopērkamas Kongresu nama kasē, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Festivāla "Bildes" koncerts "Dzimušie "Bildēs" un "Bilžu" veterāni – visi kopā" Kongresu namā 16. oktobrī

"Bilžu" jubilejas logo
"Bilžu" jubilejas logo Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas Kongresu nama kasē, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Eksperimentālās kultūras projekts "Urban Poetry 1" VEF Mākslas centrā 16. oktobrī

16. oktobrī VEF Mākslas centrā (Ūnijas 8/7, ieeja no Bērzaunes ielas puses) notiks eksperimentālā kultūras projekta "Urban Poetry 1" pasākums, kurā uzstāsies ritma poēzijas pārstāvji no Londonas: Šeins Solankis un Keita Tempesta, alternatīvās elektronikas klasiķi - grupa "Plaid" - un pašmāju mākslinieki, kuriem arī urbānā vide ir iedvesmas avots.

"Urban Poetry 1" pasākumu veidos divas daļas. Pirmajā daļā, kas sāksies plkst. 16, būs iespēja tuvāk iepazīties ar tām urbānās kultūras disciplīnām, kurās būtisks elements ir improvizācija reālajā laikā – dzeja, skaņu māksla, grafiti, kulinārija u.c.

Otrajā daļā, kas sāksies plkst. 20, ietilps japāņu animācijas filmas "TekkonKinkreet" jeb "Dārgumu pilsēta" demonstrēšana. Filma attēlo konkrētas urbānās subkultūras – ielu bandas pārstāvju - ikdienas dzīvi megapilsētas vidē. Savukārt vakara muzikālā kulminācija būs leģendārās grupas "Plaid" ("Warp Records") uzstāšanās.

Pasākuma biļetes pieejamas bezrindas.lv. Dienas programmas biļetes cena ir Ls 4, savukārt dienas un vakara – Ls 7. Biļetes pie ieejas būs dārgākas.

Izrāde "Mitjas mīlestība" Spīķeru "Dirty Deal Teatro" 16. oktobrī

16. oktobrī plkst. 19 "Dirty Deal Teatro" (Maskavas 12/2) tiks izrādīta Vladislava Nastavševa režisētā izrāde "Mitjas mīlestība". Izrāde stāsta par aktrises greizsirdīgo draugu, kurš ļoti pārdzīvo viņu šķiršanos, pēc kuras viņš savā izmisumā projicē viņas tēlu uz visiem sastaptajiem cilvēkiem... Tas galu galā noved pie vardarbīgām sekām.

V. Nastavševs studējis teātra režiju Londonā un Sanktpēterburgā, iestudējis izrādes Cochrane Theatre (Londonā) un Belvoir Theatre (Sidnejā). Par izrādi "Mitjas mīlestība" režisors V. Nastavševs tika nominēts "Spēlmaņu nakts" kategorijā "Gada jaunais skatuves mākslinieks", bet Mitjas lomas tēlotājs Jurijs Djakonovs tika nominēts kategorijā "Gada spilgtākā debija". Vēl izrādē tēlo Inese Pudža.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Izrādes "Alu cilvēks" atgriešanās kinoteātrī "Rīga" 16. oktobrī

Jānis Jarāns
Jānis Jarāns Foto: publicitātes

Izrāde "Alu cilvēks" asprātīgā veidā parāda un apspēlē vīriešu un sieviešu atšķirīgās pasaules uztveres, liekot skatītājiem smieties divu stundu garumā.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

9. starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla atklāšana Liepājā 16. oktobrī

Šā gada festivāls klausītājiem piedāvās trīs koncertus Svētās Trīsvienības katedrālē. Atklāšanas koncerts "Saulrieta violetās ērģeles" 16. oktobrī būs veltījums Marģera Zariņa simtgadei. Uzstāsies ērģelnieks Tālivaldis Deksnis, kā arī mecosoprāns Ilona Bagele.

Koncerta sākums plkst. 17. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Pasakas midzināšanas svētki Tērvetes dabas parkā 16. oktobrī

16. oktobrī Tērvetes dabas parks aicina uz Pasakas midzināšanas svētkiem, kuros varēs sastapt visus tur mītošos pasaku tēlus – Meža māti, Rūķu saimi, Sila raganiņu un Sīkstuļu pāri.

No plkst. 12 līdz 17 Meža māte savā valstībā miegā ieaijās ežus, skudras un lāčus. Rūķīšu mežā čaklo rūķu saime midzinās darbīgās skudras. Sila raganiņa saldu dusu vēlēs sikspārņiem. Savukārt Sīkstuļu pāris ne tikai cienās ar trekno zupu, bet arī aicinās ciemiņus palīdzēt savilkt Meža pelei siltu un ērtu midzeni.

Ieeja pasākumā ar Tērvetes dabas parka biļetēm.

TV šovi nedēļas nogalē

16. oktobrī plkst 20.35 LNT kanāla tiešraidē no "Sapņu fabrikas" (Lačplēša 101) būs iespēja vērot TV šovu "Latvijas Zelta talanti 2010". Šis būs pēdējais raidījums pirms šova pusfināliem. Pasākumu iespējams apmeklēt arī klātienē. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

16. oktobrī plkst. 20.20 TV3 beidzot startēs uz laiku atliktais korpulento cilvēku šovs "Dejo nost!".

17. oktobrī plkst. 20.15 LNT tiešraidē no "Sapņu fabrikas" (Lačplēša 101) tiks translēts TV šovs "Dziedošās ģimenes".

Šis raidījums būs īpašs ar to, ka tajā uzstāsies arī sešas jau izbalsotās ģimenes, lai cīnītos par iespēju iekļūt atpakaļ šovā.

Pasākumu iespējams apmeklēt arī klātienē. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

17. oktobrī plkst. 20.30 TV3 tiešraidē būs vērojams šovs "Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas".

KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU CITU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu