Anda Miziša spēlfilma "Medības" drīz piedzīvos pirmizrādi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

Jau no 11. septembra kinoteātrī Parex Plaza un Liepājas kinoteātrī Balle sāks izrādīt režisora Anda Miziša spēlfilmu "Medības".

Mēdz teikt, ka nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara. Filma "Medības" intriģējošā mezglā vienas diennakts laikā sasien vairāku cilvēku dzīves. Filmas varoņi nebaidās riskēt, iegūt un ņemt, taču viņiem visiem ir arī ko slēpt, nožēlot un kādam no viņiem nāksies samaksāt par izdarīto. Notikumos iesaistīts jauns pāris Gints (Andris Keišs) un Elga (Jana Sekste), kuru attiecības riskanti balansē starp strīdiem, neuzticību un kaisli, ekstrēmo sacensību dalībniece Renāte (Guna Zariņa), kura cenšas pārvarēt rūgtumu pret dzīvi, vīriešu iekarotāja Aija (Santa Didžus), kurai dzīve ir bezrūpīga ballīte, arī policistam Krastam (Rolands Zagorskis) raibā nakts atsauc atmiņas, ko viņš vislabprātāk būtu vēlējies aizmirst. Kriminālu spriedzi stāstam piešķir indes deva, kas gluži kā loterijā tiks kādam notikumos iesaistītajam.

Filmas uzņemta Ropažu apkārtnē un Rīgā, filmēšana noritējusi aptuveni vienu mēnesi, pie filmas strādājusi salīdzinoši neliela uzņemšanas grupa – ap piecdesmit Latvijas kino profesionāļi. Filmas vidi radīja mākslinieks Jurģis Krāsons, kura radošā komanda pārvērta Kangaru staciju par veikalu-kafejnīcu-moteli Rego, kur liktenis saveda kopā filmas varoņus. Īpašu varonību filmēšanas laikā izrādīja aktieru – ekstrēmistu grupa Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš un Artuss Kaimiņš, kuri, sekojot režisora norādījumiem, līda pa brikšņiem, skrēja caur uguni un laidās ar trosi pāri Gaujas gravām. Savukārt aktrise Indra Burkovska daudz laika pavadīja, braukājot ar vilcienu virzienā no Rīgas uz Ērgļiem un atpakaļ, kas ir slavens kā Latvijas gausākais dzelzceļa maršruts. Kas zina, varbūt Indras varone iedvesmos kādu ierīkot vilcienā savu rūpalu.

Andis Mizišs ir ieguvis mākslas bakalaura grādu kino režijas specialitātē Latvijas Kultūras akadēmijā, plašākai publikai ir pazīstams kā TV raidījuma "Vides fakti" producents un režisors. Par savām dokumentālajām filmām "Tārps" un "Jumta likums" Andis ir saņēmis nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps". Filma "Medības" ir režisora debijas pilnmetrāžas spēlfilma.

Lomās redzēsim Gunu Zariņu, Rolandu Zagorski, Andri Keišu, Janu Seksti, Indru Burkovsku, Santu Didžus, Beatu Grickeviču, Kasparu Znotiņu, Artusu Kaimiņu, Juri Lisneru un citus. Filmas scenārija autori ir Elvita Ruka un Kaspars Odiņš, operators inscenētājs - Agris Birzulis, mākslinieks - Jurģis Krāsons, komponists – Kārlis Auzāns, producents - Guntis Trekteris, studija Ego Media. Filmu atbalstījusi Eiropas Savienības programma Media Plus, Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu