"Prāta vētra" par alu, pensiju likumu un jauno albumu (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Prāta vētrai" 13. maijā iznāk jauns albums "Tur kaut kam ir jābūt". Populārā grupa gatavojas doties arī koncertturnejā. Kas grupai sakāms par savu jaunāko veikumu, nākotnes plāniem un arī pašreizējo situāciju valstī?

Grupa "Prāta vētra" šorīt Latvijas Neatkarīgas televīzijas raidījumā "900 sekundes" savu jauno albumu raksturoja kā meklējumu albumu, kurš vienlaikus nav zaudējis tās vērtības, ko "Prāta vētra" līdz šim klausītājiem piedāvājusi.

Māris Mihelsons intervijā skaidroja, ka jaunais albums jau ir gatavs un ceļā pie klausītājiem. "Gāja ļoti interesanti," par albuma ierakstu saka Renārs Kaupers.

Mūziķi albumu veidojuši sadarbībā ar hiphopa mākslinieku Gustavo. Kaspars Roga: "Gustavam pirms mums iznāca albums. Tas ļoti labi skanēja - ārkārtīgi pārliecinoši. Mums īsti nebija skaidrs, kur mēs tālāk varētu iet. Teiksim, ņemt vēl kādu ārzemju producentu... Kādi varētu būt tie mūsu virzieni? Eksperimenta rezultātā mēs veicām vienu dziesmas ierakstu, kas saucās "And I Lie" - pirmais singls no albuma. Mums pašiem ļoti iepatikās, un tā rezultātā mēs nolēmām paeksperimentēt tālāk. Tagad iznācis albums."

Renārs Kaupers atklāja, ka albuma vāciņu rotās Oto Zitmaņa glezna: "Ļoti simpātiska dāma. Viņu gan var redzēt tikai šādā veidā (rāda, pagriezis muguru). Tāda diezgan atkailināta, bet viņai tāda skaista bante lejā."

- Kristīne Garklāva, LNT žurnāliste: "Kāpēc tieši glezna?" - Renārs Kaupers: "Mums likās feini, ka būs kaut kas speciāli radīts albumam. Arī grāmatiņā iekšpusē būs ļoti daudz Oto Zitmaņa gleznu. Ļoti skaistas gleznas.. Mākslas darbi mākslas darbā.. Kas patīkami, tas viss simtprocentīgi taisīts Latvijā - gan ierakstīts Latvijā, gan gleznots Latvijā, gan izdots.."

- Kristīne Garklāva: "Kāpēc šoreiz Latvijā?" - Renārs Kaupers: "Kā Kaspars teica, tā tāda sprīdīšu sajūta. Bija laiks, kad vajadzēja doties pasaulē, un ir laiks, kad ar lāpstiņu jānāk mājās... Un jārok tepatās."

Grupa atklāja, ka Jānis Jubalts iepriekš par sadarbību ar Gustavo bijis diezgan skeptiski noskaņots. Tagad tas esot mainījies: "Man kardināli mainījušās sajūtas, jo ar Gustava pārliecību un darba sparu tas pāraudzis tādā neviltotā priekā un pārliecībā, ka šis ir viens no mūsu labākajiem albumiem.."

Renārs Kaupers par sadarbību ar Gustavo albuma tapšanā saka: "Gāja visādi. Brīžiem likās, ka ir tāds riktīgs strupceļš. Vienu brīdi bija pat tik tālu aizgājis, ka uz studiju nāca tā - viens parādās, neviens neparādās. Tad mums bija viena tāda sapulce pēc kuras visi izrunāja, kas viņiem liekas ne tā. Pēc tam viss kaut kā aizgāja." "Tās tās radošās mokas vienkārši," piebilda Jānis Jubalts.

"Tas tāds meklējumu albums.. Ļoti muzikāls - visas ir dziesmas. Tie eksperimenti ir tā mērce. Tā esence, kodols, serde ir "Prāta vētra"," par paveikto saka Renārs Kaupers. Atbildot uz jautājumu, kas viņiem sakāms par pašreizējo situāciju valstī, Māris Mihelsons saka, ka viņu uztrauc "pensiju likums", tomēr par politiku grupa daudz runāt nevēlas. "Mēs dāvāsim tos atslodzes brīžus latviešu tautai. Un politiķi lai to rūpi gādā," piebilst Kaspars Roga.

Jau ziņots, ka vasarā grupa dosies koncerttūrē un uzstāsies sešās Latvijas pilsētās - Jelgavā (24. jūlijā), Preiļos (26. jūlijā), Ventspilī (1. augustā), Liepājā (3. augustā), Valmierā (7. augustā). Tūres noslēguma koncerts notiks Rīgā - Mežaparka lielajā estrādē 9. augustā.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu