Žurnāls "Mūzikas Saule" pasniegs gada balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Baldones observatorijā notiks žurnāla "Mūzikas Saule" gada balvu pasniegšanas ceremonija, TVNET informēja žurnāla "Mūzikas Saule" redaktore Ieva Tihovska.

Žurnāla redakcija pasniegs gada labākā klasiskās mūzikas tvarta, labākā populārās mūzikas tvarta un labākā DVD balvu, kā arī sveiks četrus izvēlētos gada raksta autorus.

Izdevuma redaktors Andris Dzenītis pasniegs balvu "Meža sanitārs", ko pasniedz par gada sirsnīgāko, drosmīgāko, subjektīvāko, savdabīgāko skatījumu profesionālās mūzikas kompozīcijas laukā.

Ja ziņots, ka par "Meža sanitāra" balvas laureātu kļuvis komponists Mārtiņš Viļums.

Labāko gada tvartu noteica, summējot gada laikā recenzētajiem diskiem piešķirtās saulītes. Par pagājušā gada labāko klasiskās mūzikas tvartu atzīts Latvijas Mūzikas informācijas centra izdotais latviešu simfoniskās mūzikas albums "Symphonia ipsa", bet par labāko populārās mūzikas tvartu atzīts grupas "Tribes of the City" debijas albums "For the Sleepy People".

Balvu par labāko populāro mūzikas DVD saņems grupa "Prāta vētra" par albumu "Četri krasti. Koncerts Mežaparkā".

Gada balvas pasniegšanas ceremonijā sveiks četrus pagājušā gada raksta autorus - Latvijas Radio 3 ''''Klasika" programmu vadītāju Sandru Ņedzvecku par sarunu ar komponistu Jāni Petraškeviču, teātra zinātnieci Margaritu Ziedu par Rīgas Operas festivāla izrāžu recenziju, dzejnieku un tulkotāju Jāni Elsbergu par eseju "Pavediens. Lazars Bermans" un ekonomistu Māri Bērziņu par teiksmu "Gūtenmorgens un skaņdarbs".

Žurnāla "Mūzikas Saule" gada balvu pasniegšanas ceremonija notiks otro gadu. Pērn tā notika Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Pārdaugavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu