Lielajā ģildē uzstāsies ģitārists Otmārs Liberts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 11.oktobrī plkst. 17 Lielajā Ģildē uzstāsies vislabākais pasaules "Nouveau Flamenco" pionieris, ģitārists, komponists Otmārs Liberts (Ottmar Liebert).

Liberta muzikālie panākumi bieži šķiet pašsaprotami, ņemot vērā viņa kulturālo izcelsmi un neizsīkstošo ceļošanas prieku. Dzimis 1959.gadā Koloņā, Vācijā daudznacionālā ģimenē: tēvs vācu ķīnietis, bet māte ungāriete. Puika sāka spēlēt ģitāru jau 11 gadu vecumā. Intensīvi ceļojot gan pa Eiropu, gan Āziju, Otmārs uzsūca visu mūzikas stilu tradīcijas, kuras tik satika savā ceļā.

Agrā jaunībā Otmārs piepildīja savu rokenrola sapni dzimtajā Vācijā, tad Bostonā, galu galā apmetoties Santafē, Ņūmeksikā, ASV. Šeit viņš dibina savu grupu, ko dēvē par savas dvēseles iemiesojumu "Luna Negra" (1989), sākot pilnīgi jaunu mūzikas stilu "Nouveau Flamenco", kur sajaucas flamenko, džeza, bosanovaa, hinduistu meditāciju un citu stilu mūzika. Īsā laikā viņu dziesmas nonāk no mākslas galeriju plauktiem līdz radio hitu topiem. Kopš 1990.gada viņš izlaidis 25 albumus. Libertam ir 38 zelta un platīna albumi ASV, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī 5 Grammy nominācijas. Viņš sadarbojies ar tādiem pasaules līmeņa dziedātājiem kā Selīna Diona (Celine Dion) un Diana Rosa (Diana Ross).

Ģitāristam patīk uzstāties gan vienam, gan ar "Luna Negra". Latvijā viņš būs ar solokoncertu, kur mūs priecēs ar savām vislabākajām kompozīcijām ar programmu "Vakars ar Otmāru Liibertu: ģitāra un sarunas".

Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un mājaslapā. Cena pagaidām no 10 latiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu