Mēneša albums: The Arcade Fire "The Suburbs" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Tā negribas deleģēt augusta mēneša albuma un mākslinieka godam tādus pašsaprotamus un nenoliedzami lieliskus vārdus kā "The Arcade Fire", "Klaxons", "!!!" ... vienmēr gribas atrast jums ko svaigu, jaunu un augstvērtīgu. Šoreiz ar izcilu jaunumu meklējumiem augustā man nav veicies tik labi kā gribētos...

Augusts paskrējis nemanot. Ja mēneša sākumā likās, ka nekas jēdzīgs jau mūzikas pasaulē īsti nenotiek (mūzikas izdevēji gaida rudeni), tad, šodien atskatoties, tā vien šķiet, ka augusts kļuvis par vienu no gada ražīgākajiem un interesantākajiem mūzikas mēnešiem.

Bakus minētajiem grandiem The Arcade Fire, Klaxons, !!! savus ierakstus izdevuši "Eels", "Best Coast", "Wavves", Braiens Vilsons (Brian Wilson), "Everything Everything", producenta Deiva Siteka "Maximum Baloon", Dienvidlondonas dīdžejs Skream, kādreizējā "Belle and Sebastian" čelliste un dziedātāja Izabela Kempbela (Isobel Campbell) kopā ar grandžmūzikas smagsvaru "Screaming Trees" līderi Marku Laneganu (Mark Lanegan), Metjū Dīrs (Matthew Dear), deju mūzikas pārstāvji "The Count & Sinden", "Ra Ra Riot", ambientās klaviermūzikas meistars "Goldmund" jeb puisis vārdā Keits Kenifs (Keith Kenniff), jaunā Nešvilas kantri princese Ketlīna Rouza (Caitlin Rose) un daudzi citi.

Tomēr, lai arī līdz galam neesmu stāvā sajūsmā par Monreālas orķestra The Arcade Fire jauno konceptplati "The Suburbs", nenoliedzami, šis ieraksts objektīvi ir bijis augusta skaļākais un svarīgākais notikums mūzikas pasaulē.

Grupas trešais studijas albums tapis divu gadu laikā Monreālā, Kvebekā un Ņujorkā, un to producējusi pati grupa, sadarbojoties ar Markusu Dravsu (Coldplay, James, Bjork). Albuma saturiskā pamatlīnija ir dzīve priekšpilsētās - līdera un visu dziesmu autora Vina Batlera (Win Butler) dzimtajā Vudlandā, Teksasas štatā (Hjūstonas priekšpilsēta).

The Arcade Fire "The Suburbs"
The Arcade Fire "The Suburbs" Foto: Publicitātes foto

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu