Čelliste Balanas debitēs prestižajā Londonas Karaliskajā Svētku zālē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunā latviešu čelliste Margarita Balanas uzstāsies Londonas Karaliskajā Svētku zālē, kas ir viena no slavenākajām Eiropas koncertzālēm, informēja publicitātes un projektu koordinatore Aira Laiviņa. Koncertā kopā ar latviešu čellisti muzicēs grieķu pianists.

Koncerta programmai izraudzīti divi spilgti un spēcīgi skaņdarbi - Sergeja Rahmaņinova sonāte čellam un klavierēm op.19 un Ģērģa Ligeti sonāte čellam solo.

Čelliste Balanas Londonā jau ir koncertējusi tādās pasaules atzītās koncertzālēs kā Karaliskais Operas nams, Karalienes Elizabetes zāle, Vigmora zāle un Bakingemas pilī, kā arī Portugālē «Casa da Musica», Bratislavas Filharmoniskajā koncertzālē un «Palace Het Loo» zālē Nīderlandē.

Patlaban latviešu čelliste studē Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Viņa regulāri piedalās izcilāko čellistu meistarklasēs, tostarp pie Stīvena Iserlisa, Lina Harela, Mišas Maiska un Natālijas Gūtmanes.

Maijā latviešu čelliste uzaicināta piedalīties Starptautiskajā Pjatigorska čello festivālā, kas ir pasaulē slavens čellu festivāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu