"Duo Extatique" koncerts (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 3.septembrī, plkst.18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē debijas koncertu Rīgā sniegs jaunizveidotais ansamblis "Duo Extatique", informēja JVLMA koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Ansamblī "Duo Extatique" muzicē Grācas mūzikas augstskolas profesora Borisa Kušņira studente, ilggadēja kamerorķestra "Kremerata Baltica" dalībniece un vijolniece Jana Ozoliņa un latviešu jaunās mūziķu paaudzes viena no ievērojamākajām māksliniecēm pianiste Agnese Egliņa.

"Duo Extatique" dibināts šā gada janvārī un savā neilgajā dueta radošajā biogrāfijā ar lepnumu jau ierakstījis starptautiskus panākumus, kā arī augstu un atzinīgu Eiropas profesionālu mūziķu vērtējumu kamermūzikas konkursos Lietuvā un Zviedrijā.

Šovasar "Duo Extatique" saņēma uzaicinājumu un stipendiju meistarklasēm Šveicē pie izciliem mūziķiem. Šī brīnišķīgā iespēja jaunajām mūziķēm bija ļoti iepriecinoša un pagodinoša, jo starptautiskajām meistarklasēm tiek atlasīti tikai desmit dueti no vairāk nekā 200 pieteikumiem.

Lai gan duets jau kopīgi muzicējis Šveicē, Lietuvā un Zviedrijā, Rīgā jaunizveidotais duets muzicēs pirmo reizi. Koncerta programmā iekļauti vieni no spožākajiem kamermūzikas sonātes žanra paraugiem - Johannesa Brāmsa un Sergeja Prokofjeva sonātes vijolei un klavierēm un Latvijā retāk skanējušais Olivjē Mesiāna opuss "Tēma un variācijas" vijolei un klavierēm.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu