ASV Kinoaktieru ģildes galveno balvu saņem «Spotlight»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgu ceremonijā sestdien Losandželosā labākās kino drāmas balvu saņēmusi filma «Spotlight», kas vēsta par žurnālistu mēģinājumu atklāt pedofilijas skandālu Romas katoļu baznīcā. Leonardo di Kaprio saņēma SAG godalgu kā labākais aktieris par lomu filmā «The Revenant», bet Brī Lārsone tika godināta kā labākā aktrise par veikumu filmā «Room».

SAG godalgu kā labākā otrā plāna aktrise saņēma Alīsija Vīkandere par tēlojumu filmā «The Danish Girl».

SAG godalgu ceremonijā, kas parasti tiek uzskatīta par vērā ņemamu «Oskara» balvu priekšvēstnesi, vairākas balvas saņēma melnādainie aktieri.

Jau vēstīts, ka ASV pirms «Oskaru» pasniegšanas šogad risinās spraigas diskusijas par atšķirīgu rasu pieņemšanu kino industrijā. ASV Kinoakadēmijas balvām aktierspēles kategorijās jau otro gadu netika izvirzīts neviens melnādains aktieris.

SAG godalgu kā labākais otrā plāna aktieris saņēma filmas «Beasts of No Nation» aktieris Idriss Elba, kurš netika nominēts «Oskara» balvai, lai gan saņēma spīdošas kritiķu atsauksmes un viņam tika prognozēta nominācija.

Elba arī saņēma balvu par tēlojumu televīzijas seriālā «Luther».

Melnādainā aktrise Uzo Aduba saņēma balvu par labāko tēlojumu seriālā «Orange is the New Black».

Pie SAG balvām tika arī aktrises Viola Deivisa un Kvīna Latifa par tēlojumu seriālos «How to Get Away With Murder» un «Bessie».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu