«Pantera» solists labdarības koncertā parāda nacistu sveicienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu smagā metāla grupas «Pantera» bijušais solists Fils Anselmo (Phil Anselmo) labdarības koncertā Losandželosā uz skatuves parādījis nacistu sveicienu. Vietnē «YouTube» publicētā video redzams, kā viņš parāda nacistu žestu. «Balto vara!» viņš nokliedzās.

Anselmo atsakās atvainoties par koncertā 22. janvārī notikušo. Pasākums tika rīkots, lai vāktu līdzekļus vēža izpētei.

Anselmo izpildīja «Pantera» dziesmu kaverversijas ar grupas «Foo Fighters» solistu Deivu Grolu un «Metallica» basģitāristu Robertu Truhiljo.

Anselmo video komentāru sadaļā skaidroja, ka žests esot bijis grupas biedru joks pēc baltvīna dzeršanas. «Dažiem no jums vajag uzaudzēt biezāku ādu,» viņš raksta. «No manis nekādu atvainošanos nesagaidīsiet.»

Daudzi fani sociālajos tīklos nopēluši Anselmo.

«Pantera» bija starp 80. un 90.gadu ietekmīgākajām metālmūzikas grupām.

Teksasā dibinātā grupa vairākkārt apsūdzēta rasismā. Lai arī Anselmo pazīstams ar provokatīviem izteikumiem uz skatuves, pagājušogad viņš distancējās no Amerikas Valstu konfederācijas karoga, kas tika izmantots «Pantera» albumu noformējumā.

Ikgadējais labdarības pasākums tiek rīkots «Pantera» ģitārista «Dimebag» jeb Darela Ebota piemiņai. 2004. gadā viņu koncerta laikā nošāva kāds grupas fans.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu