Pieci iemesli Ziemassvētku brīvdienu pavadīšanai Augstajos Tatros

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai izbaudītu ziemas sporta veidus un burvīgus dabas skatus, nevajag obligāti doties uz Alpiem. Dažreiz pat mazāk zināmas vietas mēdz piedāvāt tikpat labu servisu, kā pasaules vadošie kūrorti. Lai šie Ziemassvētki ir savādāki un izbaudi Augsto Tatru burvību! Piedāvājam piecus lieliskus iemeslus, lai viesotos Augstajos Tatros!

1. Satriecošs skats no pazīstamākās virsotnes
Lomnický štít jeb Lomnicka smaile ir otrā lielākā un visapmeklētākā virsotne Augstajos Tatros. Atrodoties 2634 metru augstumā, no turienes paveras elpu aizraujošs skats uz apkārtni: tuvējiem kalniem, ezeruSkalnaté pleso un gandrīz piekto daļu no visas Slovākijas. Te var «nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu»: kamēr apbrīno satriecošo dabas skatu panorāmu, cienājies ar lielisku dzērienu, ko piedāvā Centrāleiropā visaugstāk esošā kafejnīca «Dedo». Mums ir arī laba ziņa tiem, kas nav kaislīgi tūrisma pārgājienu un kalnā kāpšanas piekritēji - virsotni var sasniegt arī ar modernu gaisa vilcieniņu.

2. Burvīgi priekšnesumi ledus baznīcā

Pavadot Ziemassvētku brīvdienas Hrebienokas kūrortā, izmantojiet unikālo iespēju apmeklēt vietējo baznīcu, kas ir celta no 280 ledus blokiem. Pagājušajā gadā Tatru baznīcā tika rīkoti visdažādākie mūzikas koncerti, ēka uzņēma kāzas, kā arī telpās risinājās daudzi citi pasākumi, tāpēc ledus baznīca kļuvusi populāra ne tikai Slovākijā, bet arī aiz tās robežām. Šogad sniega būdai līdzīgā baznīca ir daudz lielāka, bet tās Baroka stilā ieturētais interjers rosinās jums ņemt rokās fotokameru un fiksēt šo unikālo vietu bildēs. Viesojieties baznīcā katru svētdienu, lai baudītu vietējo mākslinieku mūziku un priekšnesumus..

Foto: publicitātes

3. Plašas nogāzes un moderni gaisa vilcieniņi
Augstie Tatri bieži tiek minēti kā viena no lieliskākajām kalnu slēpošanas vietām, un minēsim tikai dažus iemeslus, kāpēc tas ir tā. 24 kilometri rūpīgi koptu slēpošanas nogāžu, kas klātas ar sniegu 5 mēnešus gadā, un 6,5 kilometru gara nobrauciena trase apmierinās visu apmeklētāju vēlmes: no iesācējiem līdz pat adrenalīnu alkstošiem profesionāļiem. Ar to nepietiek? Tad izbaudiet moderno gaisa vilcieniņu, kas atbilst visaugstākā līmeņa modernākajām tehnoloģiskajām prasībām. 37 kabīnes, kas katra spēj uzņemt līdz pat 15 personām, stundas laikā spēj transportēt 2400 cilvēku!

Foto: publicitātes

4. Pārsteidzoša vietējā virtuve 1173 metru augstumā
Bagātīgi klāts galds ar siltiem ēdieniem - tieši tas ir nepieciešams pēc aizraujošas dienas, kas pavadīta uz slēpēm vai snovborda dēļa. Tieši tāpēc ir jāizbauda «Tatru emociju pusdienas», kamēr atrodies Tatranskas Lomnikas kūrortā. «Štart» restorānā 1173 metru augstumā lutiniet savu vēderu ar izsmalcinātiem ēdieniem, kas palīdzēs iemīlēties vietējā virtuvē. Varam garantēt, ka piecu veidu Slovākijas labumu ēdienkartes uz Ziemassvētku galda izkonkurēs vecmammas tradicionālos cepumus. Starp citu, nokļūstiet virsotnē ar jauno, speciālo sniega taksi, kas palīdzēs izbaudīt gardo maltīti jau no pirmās minūtes

Foto: publicitātes

5. Bauda un atveseļošanās procedūras zem viena jumta
Viesnīca «Grand Hotel Prague» pie Lomnicka smailes ir daudz kas vairāk par 4-zvaigžņu luksus numuriņiem. Šeit var izbaudīt burvīgo kalnu klusumu un vērot brīnišķīgos sniegotos dabas skatus. Viesnīcā izvietotais atveseļošanās centrs piedāvā jaunākās SPA procedūras, kuras vēl efektīgākas padara Tatru dabas dziedinošais spēks, bet masāžu jums veiks visaugstākā līmeņa profesionāļi. Savukārt viesnīcas franču restorāna gastronomiskie brīnumi apmierinās pat izsmalcinātākos ēdienu gardēžus.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu