Glastonberijas festivāla rīkotāji sola programmā iekļaut vairāk sieviešu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Glastonberijas festivāla rīkotājs Maikls Īviss solījis šogad izpildītāju sarakstā iekļaut lielāku skaitu sieviešu nekā iepriekš. 2014. gadā veiktā pētījumā atklājās, ka tikai 3,5% no pasākumā iekļautajām grupām spēlē tikai sievietes, turpretī 43% ir tādu grupu, kuru sastāvā ir tikai vīrieši. No visiem programmā iekļautajiem izpildītājiem 15% bija sieviešu dzimuma soloizpildītājas, kamēr 24% bija solodziedātāji vīrieši.

«Šogad mums būs daudz sieviešu,» Īviss teica intervijā vietnei «Noisey». «Būs daudzas lieliskas hiphopa izpildītājas, kas ir ļoti aizraujoši. «Little Simz», «Lady Leshurr» un citas.»

Īvisa meita Emīlija piebilda, ka šogad rīkotāji centušies programmā pārstāvēt dažādus mūzikas žanrus. «Mēs apzināti cenšamies to izveidot tik plašu un daudzveidīgu, cik vien iespējams. Pie mums vienmēr valdījusi daudzveidība, taču uzskatu, ka par to jādomā izpildītāju aicināšanas laikā,» viņa norāda.

«Ir viegli uzlikt uz skatuves mūziķus, kuru parādīšanās festivālā ir paredzama,» turpina Īvisa. «Tāpēc ir svarīgi, lai programma būtu atvērta un daudzpusīga. Apmeklētāji ir ļoti dažādi, tur ir visu veidu cilvēki. Daudzi šeit atklāj jaunu mūziku, tāpēc ir svarīgi atvērt viņu prātus.»

Bukmeikeri norāda, ka lielas likmes ir arī par «Foo Fighters», «Daft Punk» un «Radiohead», kā arī grupas «Oasis» iespējamo apvienošanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu