Paziņo «Zelta mikrofona 2015» nominantus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.13.30 restorāna «Bibliotēka Nr.1» Maestro zālē notiek preses konference, kurā paziņo mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2015» nominantus, informē balvas rīkotāju pārstāve Gunita Krastiņa. Mūzikas ierakstu gada balva «Zelta mikrofons» notiks jau 20. reizi. Šogad uz «Zelta mikrofona» balvām pretendē 114 albumi, 61 dziesma, 57 videoklipi, 31 debitants un astoņi koncertieraksti.

Nominantu paziņošanas pasākumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), AS «4finance» izpilddirektors Toms Jurjevs, tirdzniecības parka «Alfa» direktore Liene Apine, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, radio «Star FM», «Radio SWH» un «Radio Skonto» pārstāvji, kā arī «Zelta mikrofona» žūrijas priekšsēdētājs Aivars Hermanis un citi.

Ceremonijā tiks atklātas arī tās desmit labākās dziesmas, par kurām no februāra būs iespēja nobalsot ikvienam tirdzniecības parka «Alfa» apmeklētājam. «Alfas» gada dziesma ir vienīgā nominācija, kuras ieguvēju nosaka nevis žūrija, bet paši klausītāji.

Decembrī īpaši izveidota komisija, kurā piedalījās 14 no «Zelta mikrofona 2015» žūrijas locekļiem, vairāku stundu garumā klausījās iesniegtos ierakstus, diskutēja un vērtēja, līdz visi albumi tika sadalīti pa žanriem un atbilstošām nominācijām.

Arī šogad lielākā konkurence, kā ierasts, bija kategorijā «Labākā dziesma», «Labākais videoklips» un «Labākā debija». Bet no albumiem lielākā konkurence bija kategorijā «Tautas un pasaules mūzikas albums» un «Pop albums», kur katrā nominācijā uz balvu pretendēja 16 albumi.

Šajā gadā papildus izveidota bērnu žūrija, kas kopā ar profesionālo žūriju noteica labāko albumu bērniem.

Šogad, ņemot vērā Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) biedru ierosinājumu, ir atjaunota nominācija «Gada albums». Šai kategorijai kvalificējās visi iesniegtie 114 albumi neatkarīgi no mūzikas žanra.

Šogad «Zelta mikrofona» balvas tiks pasniegtas 20 kategorijās, tajā skaitā jau tradicionālās - «Labākā dziesma», «Labākā debija», «Labākais videoklips», «Labākais koncertieraksts», kā arī tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu. Pēc biedrības «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA) apkopotajiem datiem par 2015. gadā radiostacijās atskaņotajām dziesmām tiks noteikts «Gada radiohits». Arī šoreiz ikvienam klausītājam būs iespēja paust savu viedokli un, sākot ar februāri, nobalsot tirdzniecības parkā «Alfa» par savu 2015. gada dziesmu.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā operā un baletā 15. martā. Ceremoniju tiešraidē varēs vērot «Kanālā 2» un «Tvplay», kā arī translācijā LNT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu