Meitene, kuras balss saviļņoja Latviju, izdod savu pirmo CD

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15. decembrī plkst. 18 mūzikas veikalā «Randoms» notiks diska «An Introduction to Aleksandra Špicberga. Iepazīšanās» atklāšanas pasākums. Jauno dziedātāju Aleksandru Špicbergu plašāka sabiedrība iepazina valsts svētku laikā novembrī, kad tika publicēts video ar Imanta Kalniņa dziesmu «Rakstu rakstus».

Diskā ietverti 10 skaņdarbi, kas demonstrē Aleksandras balss skaistumu un interpretācijas daudzpusību, iekļaujot gan klasikas pērles Džulio Kačini «Ave Maria», Franča Šūberta «Tu esi miers», gan latviešu komponistu Imanta Kalniņa «Rakstu rakstus» un Zigmara Liepiņa «Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas», kā arī Latvijā līdz šim neskanējušas senas spāņu dziesmas Garsijas Lorkas pierakstā, akustiskās ģitāras pavadījumā. Diska ierakstu veicis Edijs Gņedovskis, studija GEM.

Disku varēs iegādāties mūzikas veikalā «Randoms», grāmatnīcās «Jānis Roze», kā arī pie lielākajiem mūzikas ierakstu izplatītājiem.

Diska atklāšanas pasākumā 15. decembrī plkst. 18 mūzikas veikalā «Randoms» Aleksandra kopā ar ģitāristu Vladimiru Kudrinu un pianisti Kristīni Šmiti izpildīs vairākus diskā iekļautos skaņdarbus. Pasākumu vadīs Agris Daņiļevičs, kurš ir Aleksandras skolotājs deju studijā «Dzirnas» un video «Rakstu rakstus» režisors. Visiem pasākuma viesiem un veikala apmeklētājiem būs iespēja iegūt īpašas atklātnes, kā arī iegādāties disku.

Par Aleksandru Špicbergu

Aleksandrai diska tapšanas brīdī ir 13 gadi. Viņa mācās Rīgas Doma kora skolā, ir valsts konkursu uzvarētāja un starptautiskā jauno vokālistu konkursa Grand Prix ieguvēja (Kohtla Jarve, Igaunija, 2015). Aleksandras dabiskā muzikalitāte un spēcīgā balss aizrauj klausītājus, tuvinot viņu sapnim pievienoties balsīm, kas spoži nes Latvijas vārdu pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu