LNSO ieskaņo albumu ar Rahmaņinova mūziku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) sava galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā pabeidzis darbu pie Sergeja Rahmaņinova mūzikas albuma ieraksta, kas tapis kopā ar tādiem ievērojamiem solistiem kā Vestardu Šimku, Egilu Siliņu un citiem. Pagājušajā nedēļā noslēdzās darbs pie populārās «Rapsodijas par Paganīni tēmu» ieskaņošanas kopā ar pianistu Šimku, kurš ir izcils Rahmaņinova mūzikas interprets, informē LNSO komunikācijas konsultante Dagnija Dižbite-Svarinska.

Savukārt kantātes «Zvani» ieraksts tapa jau šā gada martā Latgales vēstniecībā «Gors» kopā ar Valsts akadēmisko kori «Latvija» un solistiem Irinu Krikunovu, Jevgeņiju Akimovu un Egilu Siliņu.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma LNSO ir veicis sava mūzikas albuma ierakstīšanas darbu. Jaunajā albumā tiks iekļauts Rahmaņinova vokālsimfoniskais meistardarbs «Zvani», «Rapsodija par Paganīni tēmu» un komponista pirmā simfoniskā miniatūra «Skerco».

Par ieskaņojuma producentu orķestris izvēlējies diriģentu ar plašām mūzikas zināšanām, mūziķi ar izcilu dzirdi un lielu pieredzi toņmeistara darbā Normundu Šnē.

Iecerēts, ka LNSO jaunais albums klajā nāks nākamā gada augustā, kad notiks otrais vasaras festivāls «LNSO vasarnīca».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu