«Zemlikas» programmu papildina vairāki latviešu un ārzemju izpildītāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākammēnes, 24. oktobrī un 25. oktobrī, Durbē gaidāmā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla «Zemlika» koncertu programmu papildina vairāki latviešu un ārzemju izpildītāji, informēja festivāla rīkotāji. No pašmāju mūziķiem Durbē uzstāsies dziesminieks un ceļotājs Kārlis Kazāks, kā arī māksliniece un mūziķe Maija Līcīte ar projektu «Mionia».

«Mionia» 2010. gadā kļuva pazīstama kā «iPhone» meitene - pirmās dziesmas tika radītas un spēlētas viedtālruņa «iPhone 4» aplikācijā «NanoStudio». Līcīte ir sākusi sadarbību arī ar kino vidi - dziesma «Sad Story» kļuvusi par Ivo Brieža filmas «Filma» tituldziesmu, dziesma «Black&White» izmantota žurnāla «Rīgas Laiks» dokumentālajā filmā.

Patlaban «Mionia» strādā pie jaunajām dziesmām un gatavo debijas albumu, kurā attīsta interesi par popmūziku, savas mūzikas skumji nostalģisko noskaņu ietverot lipīgās, ritmiskās melodijās, ko var raksturot kā «artistic pop». Viņa uzstājas viena, taču ir atvērta sadarbībai ar citiem māksliniekiem.

«Zemlikā» uzstāsies arī «Graveyard Tapes» - duets no Edinburgas Skotijā. Tajā apvienojušies mūziķi Jūens Makmīkens un Metjū Kolingss, kuriem laiku pa laikam pievienojas Bens Četvins. Durbē mūziķi uzstāsies trijatā.

Festivālā ar pirmo koncertu mūsu pusē viesosies kanādiete, kas patlaban dzīvo Berlīnē - «Magic Island» jeb Emma Černija. «Magic Island» ir vēl viena kanādiešu «lo-fi» un «guļamistabas popmūzikas» skatuves pārstāve, kas allaž bijusi labos draugos ar Šonu Nikolasu Sevidžu, «Dylan III», «Karneef» un citiem.

Magic Island "Baby Blu" (Official Music Video) from Summer Cool on Vimeo.

Festivālu «Zemlika» ar savu klātbūtni un koncertu pagodinās arī Sāra Lipsteita jeb «Noveller» no Ostinas ASV. Nupat 30 gadu slieksni pārkāpusī mūziķe un māksliniece ir viena no redzamākajām un pazīstamākajām savas paaudzes instrumentālās ģitārmūzikas pārstāvēm. Cauri solo albumiem, kā arī vairākām sadarbībām - tostarp ar Eidenu Beikeru, «thisquietarmy» un Lī Ranaldo - «Noveller» turpina attīstīt savu muzicēšanas manieri, klausītājus aizvedot daudzslāņainos seismiskos un meditatīvos ceļojumus, reizē liekot tiem brīnīties, ka to spēj viņas divas rokas, kājas jeb efektu pedāļu arsenāls un viens instruments - elektriskā ģitāra. Tiesa, pēc nesenās kopīgās turnejas pa Amerikas Savienotajām Valstīm kopā ar «St.Vincent» «Noveller» vairs nav viena. Arī koncertā Durbē Lipsteitai pievienosies viņas draugs mūziķis Aleksis Fleisigs, «Noveller» mūzikai piešķirot papildu, elektronisko skaņas ierīču radītas, nokrāsas.

Kā ziņots, festivālā «Zemlika» uzstāsies arī «Lust For Youth» no Dānijas, «Hedvig Mollestad Trio» no Norvēģijas, Džūlija Kenta (Julia Kent) no ASV, «Klaus Johann Grobe» no Šveices, «Kamanių Šilelis» no Lietuvas un «Saucējas» no Latvijas. Festivāla programma jau drīzumā tiks papildināta, jo arī šogad festivāls aptvers vairākas no mākslām - mūziku, teātri, vizuālo mākslu un kino.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla «Zemlika» norises vietas Durbē būs vairākas - Durbes kultūras nams, A.Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, Ata Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca un citas.

Biļetes uz mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu «Zemlika» nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā «Bezrindas.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu