10 pasaulē bīstamākie ēdieni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kad cilvēks apceļo pasauli, viņš cenšas iepazīt citas kultūras, paražas un nobaudīt tradicionālos ēdienus. TVNET piedāvā apskatīt pasaulē bīstamākos ēdienus, ko labāk uzturā neiekļaut vai vismaz pirms ēšanas divreiz apdomāties!

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Fugu zivs (Pufferfish)

Japānā iecienīta ekstrēma delikatese ir fugu zivs. Šīs zivs iekšējie orgāni ir indīgi, jo satur neirotoksīnu - tetrodotoksīnu. Vienā fugu zivī esošās indes daudzums var nogalināt 30 cilvēku.

No 1996. līdz 2006. gadam piefiksēti 44 nāves gadījumi, ēdot šo zivi. Šogad miruši jau pieci cilvēki, kas pasūtījuši īpašā maltītē šīs zivs aknas.

Fugu zivs ir ēdama fritēta (vārīta eļļā), vārīta, jēla vai ar mērces piedevu.

Cilvēki, kas ēd šo ēdienu, acīmredzot ārkārtīgi uzticas pavāram!

 
Foto: AP/Scanpix

Vērša varde (Bullfrog)

Vērša vardes ir iecienītas Āfrikā, it īpaši Namībijā. Dienvidu kontinentā, salīdzinot ar slaveno Franciju, neēd tikai varžu kājiņas vien, bet visu vardi.

Varde satur toksīnus, kas ir bīstami un pat nāvējoši cilvēkam. It īpaši jaunās vardes, kas nav sākušas pāroties. Vērša varžu inde var likt pārstāt darboties cilvēku nierēm.

 
Foto: Reuters

Astoņkājis (Sannakji)

Astoņkāji ir iecienīti Korejā. Interesants fakts, ka šos dzīvniekus Āzijas valstīs ēd arī dzīvus.

Galvenais nosacījums, ēdot sanakī (sannakji), ir to kārtīgi sakošļāt. Citādi tā taustekļi arī pēc nāves var piesūkties elpceļiem un aizsprostot tos.

Katru gadu no šā ekstrēmā ēdiena mirst vidēji seši cilvēki.

 
Foto: Ekrānšāviņš

Ackee auglis

Jamaikas nacionālais auglis ackee ir unikāls, jo to drīkst ēst pilnībā nogatavojušos, bet ne pārgatavojušos vai negatavu.

Augļa sēklas satur toksiskas vielas, bet negatavs vai pārgatavojies augļa mīkstums - indi. Nepareizā gatavības stadijā auglis var izraisīt vemšanu, drudzi.

2011. gadā, ēdot ackke augli, bija 35 saindēšanās gadījumi.

 
Foto: Ekrānšāviņš

Asins gliemeži (Blood Clams)

Šie gliemji ir ļoti iecienīti Ķīnā. Tos ēd apvārītus. Tomēr iecienītā delikatese satur vairākus vīrusus un baktērijas, un 15% ēdāju ar tām inficējas.

1988. gadā vairāk nekā 300 000 cilvēku inficējās ar asins gliemežu pārnēsātajām baktērijām, un 31 cilvēks nomira.

 
Foto: Ekrānšāviņš

Pūdēta haizivs (Hakari)

6 mēnešus pūdētas Grenlandes haizivis jeb hakari ir Islandes nacionālais ēdiens. To pasniedz ar rudzu maizi.

Šis ēdiens ir kaitīgs cilvēka organismam, jo haizivīm nav nieru un urīna izvadceļu, tāpēc urīns tiek izlaists caur zivs ādu. Vārdu sakot, haizivs urīns saindē gaļu.

 
Foto: Ekrānšāviņš

Pūdētais siers (Casu Marzu)

Itālijas tradicionālais ēdiens, pūdētais siers (Casu Marzu) tiek apzināti turēts vietās, kur tam var piekļūt mušas. Sierā tiek iedētas oliņas, un no tām rodas kāpuri, kas sieru fermentē.

Ēdot šo sieru, cilvēks var saindēties vai saslimt ar dažādām slimībām.

 
Ekrānšāviņš no sociālajiem tīkliem
Ekrānšāviņš no sociālajiem tīkliem Foto: Ekrānšāviņš

Pangium edule auglis

Pangium edule auglis satur cianīdu. Šis auglis aug Dienvidaustrumāzijā. Tas ir ēdams, ja tiek vārīts bez mizas un pēcāk izmērcēts ūdenī. Otrs variants - sākumā novārīt un tad mēnesi glabāt pelnos, ietītu banānu mizās.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Pērtiķu smadzenes

Iecienīta delikatese Āzijas valstīs. Tās ēd svaigas, ceptas vai vārītas.

Tomēr šī delikatese var būt nāvējoša vai izraisīt slimību, kas rada neatgriezeniskus, neārstējamus traucējumus smadzenēs.

 
Foto: Ekrānšāviņš

Indijas rieksti

Nekad neēd šos riekstus, tikko noplūktus no koka! Tie satur indi (urushiol). Lielos daudzumos šī inde izraisa nāvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu