Japānā iznākusi jauna Haruki Murakami grāmata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japāņu grāmatnīcu ķēde nopirkusi 90% no rakstnieka Haruki Murakami ceturtdien iznākušās autobiogrāfiskās esejas tirāžas, tādējādi izaicinot interneta tirgotājus. Murakami jaunā grāmata «Profesija - rakstnieks» ceturtdien nonāca pārdošanā Japānā. Grāmatnīcu tīkls «Kinokuniya» izpirka lielāko daļu no 100 000 grāmatu metiena, lai varētu sacenties ar «Amazon» un citiem interneta grāmatu tirdzniecības milžiem.

«Es gribu, lai pircēji paņem rokās grāmatu un sajūt to,» sacīja «Kinokuniya» galvenā veikala vadītājs Toru Nisine. «To var pasmaržot un aptaustīt iesējumu. Var izlasīt fragmentu un tikai tad izdomāt, vai vēlies to pirkt. Tās ir labākās lietas īstā grāmatu veikalā.»

Pagājušogad Japānas grāmatu tirgotāju grupa iebilda pret jauniem «Amazon» noteikumiem, ko uzskatīja par netaisnīgiem.

66 gadus vecais Murakami ir starp Japānas pazīstamākajiem rakstniekiem. Viņa vārds pēdējos gados bieži nosaukts starp ticamākajiem Nobela prēmijas literatūrā kandidātiem.

Lai arī rakstnieks parasti vairās no sabiedrības uzmanības, šogad viņš pieņēma fanu vēstules un sniedza atbildes uz jautājumiem, kuras vēlāk tika apkopotas e-grāmatā un saīsinātā versijā arī iespiestā veidā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu