Rīgas viesi sajūsminās par krāsaino gliemežu baru (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Lielu Rīgas svētku viesu sajūsmu izraisījuši milzu gliemeži, kas tagad izvietoti vienuviet - netālu no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) ēkas. Vai ikkatrs garāmgājējs steidz pie tiem fotografēties.

Īpašu apbrīnu krāsainie gliemji raisījuši ārvalstu tūristu vidū, kuri pie tiem pavada ilgu laiku un pat stāv rindā uz fotografēšanos.

Līdz šim 15 pazīstamu Latvijas mākslinieku apgleznoti gliemeži bija sastopami katrs atsevišķi - Rīgas ielās un laukumos. Tie tika radīti, lai simbolizētu Laikmetīgās mākslas muzeja lēno tapšanas gaitu un rosinātu sabiedrībā diskusiju par muzeja nepieciešamību.

Mākslas projektā piedalās mākslinieki Kristians Brekte, Elita Patmalniece, Kristīne Luīze Avotiņa, Reinis Pētersons, Dace Gaile, Zane Balode, Dārta Leiškalne, Ilze Smildziņa, Kristīne Guršpone, Katrīna Gaile, Alise Mediņa, Mārtiņš Zutis, Kristīne Markus, Ilona Abiļeva un Aivars Broks.

Jau ziņots, ka sabiedriskā iniciatīva «Mākslai vajag telpu» uzskata, ka būtu lietderīgāk nebūvēt jaunu Laikmetīgās mākslas muzeja ēku, bet gan muzeja vajadzībām rekonstruēt kādu no galvaspilsētā esošajām būvēm, piemēram, RTU ēku Kaļķu ielā 1.

Saskaņā ar kultūrpolitikas pamatnostādnēm «Radošā Latvija» Laikmetīgās mākslas muzejam un akustiskajai koncertzālei ieplānots tērēt 130 miljonus eiro. 80 miljonus plānots piesaistīt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), 50 miljoni eiro abām būvēm būs jāatvēl no valsts budžeta.

Krāsainie gliemeži, kuru nolūks ir pievērst sabiedrības uzmanību laikmetīgajai mākslai un veicināt diskusijas par Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, Rīgas pilsētvidē parādījās jau maija sākumā. Šīs videi draudzīgās instalācijas mērķis esot ne tikai iepriecināt rīdziniekus un pilsētas viesus, bet arī likt apstāties, iedziļināties un padomāt.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu