Salūta rīkotāji: Uguņošana Rīgas svētku laikā izdevusies lieliski

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uguņošana Rīgas pilsētas svētku laikā 15.augustā ir izdevusies lieliski, uzskata salūta rīkotāju SIA «Outdoors» projektu vadītājs Indulis Šverns.

Viņš skaidro, ka uguņošanas plāns jeb «horeogrāfija» paredzēja dažādas inovācijas, tajā skaitā pirotehnikas horizontālu izmantošanu vairākos līmeņos, arī šaujot dažus grādus virs Daugavas.

Aculiecinieki norādīja, ka viena no pirotehnikas raķetēm trāpījusi AB dambī, kur esot atradušies vairāki desmiti cilvēku, tāpat arī bažas paustas par zemu lidojošo pirotehniku. Savukārt Šverns skaidro, ka tā nav nejaušība un ir ietilpusi uguņošanas plānos. Uz AB dambja esot atradušies tikai ar uguņošanu un citiem tehniskiem jautājumiem saistīti cilvēki un apsardze nodrošināja, ka tur nevarēja būt nepiederošas personas, skaidroja uguņošanas organizētājs.

Viņš uzsvēra, ka ir ievēroti visi drošības nosacījumi un pārbaudes veiktas biežāk nekā divas līdz trīs reizes. Gadījumā, ja būtu konstatēts neatbilstošs vēja ātrums, tādā gadījumā atsevišķas sistēmas tiktu atslēgtas.

Kā ziņots, Rīgas svētku pasākumus sestdien apmeklējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku, apgalvo Rīgas dome.

Atsaucoties uz Valsts policijas apkopoto informāciju, pašvaldība norāda, ka sestdien Rīgas svētku pasākumus, tajā skaitā lielkoncertu «Rīgas sirds» un svētku uguņošanu apmeklēja rekordliels rīdzinieku un pilsētas viesu skaits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu