Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja: Došanās uz Krimu ir mākslinieku ziņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Došanās uz Krimu ir jāizvērtē pašam māksliniekam, komentējot aktiera Andra Buļa piedalīšanos festivālā Krievijas anektētajā Krimā, pauda Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa.

«Uzskatu, ka māksliniekam pašam ir jāizvērtē, kas tas ir par pasākumu, kur viņš dodas, ko tas pauž un sludina. Ir jāspriež no konteksta. Šis droši vien nav Buļa izrādes gadījums, bet iespējams, ka izrāde ir par brīvības alkām un vērsta pret režīmu. Māksla jau runā pāri. Padomju laikā cilvēki nāca uz teātri, lai pilnīgi «apēstu» to zemtekstu, kas bija izrādē, lai tajā veldzētos,» stāstīja Šiliņa-Gaismiņa.

Viņa norādīja, ka katrs gadījums ir jāizvērtē atsevišķi. Viņasprāt, nav iespējams viennozīmīgi pateikt, ka uz šo pasaules daļu doties nedrīkst. Šiliņa-Gaismiņa neņēmās spriest par Buļa gadījumu, jo nezināja par Buļa sadarbību ar festivālu Krimā. Viņa uzskata: ja šāda sadarbība ar ārzemju festivāliem ir, tad tas ir nozīmīgs iemesls doties uz tā norises vietu.

Jau ziņots, ka aktieris Bulis ar savu izrādi «Facebook. Postscriptum» maijā piedalījies starptautiskajā teātra festivālā «Varavīksnes tilts Sanktpēterburga-Simferopole-Jalta», kurš notika Krievijas anektētajā Krimā. Aktieris komentējis, ka festivālā izlēmis piedalīties, jo sapratis, ka kaut kur starp «politiskiem plauktiem» ir arī cilvēks. Sociālā tīkla «Facebook» profilā, komentējot savas izvēles iemeslus, Bulis norādījis, ka nezina, vai ir iespējams paskaidrot, ko teātriem un aktieriem nozīmē piedalīties starptautiskos teātra festivālos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu