Opolais dziedās titullomu Pučīni operas pirmizrādē Londonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Otrdien, 17.jūnijā, soprāns Kristīne Opolais dziedās titullomu Džakomo Pučīni operas «Manona Lesko» jauniestudējuma pirmizrādē Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, informē dziedātājas sabiedrisko attiecību konsultante Liene Jakovļeva. Jaunajā iestudējumā Opolais skatuves partneri būs britu baritons Kristofers Maltmens Lesko lomā un vācu tenors Jonass Kaufmans, kurš dziedās de Grijē lomu.

Jauniestudējuma režisors ir Džonatans Kents, bet tā muzikālais vadītājs - Antonio Papano.

Opolais pirms pirmizrādes atzinusi, ka jūtas laimīga, strādājot ar «tāda līmeņa profesionāļiem». Māksliniece pastāstīja, ka ne tikai bauda procesu, bet arī savā balsī ik dienas atklāj jaunas iespējas. «Ja līdz šīm Manona Lesko manā uztverē bija melnbalta, tad šobrīd šī loma ir ieguvusi visas varavīksnes krāsas,» atklāja Opolais. Viņa pastāstīja, ka šī loma ir liels izaicinājums arī aktieriskā ziņā, jo tas ir ļoti daudzslāņains tēls - jauka, atvērta, emocionāla un pat naiva operas sākumā, rūgtuma un vienlaikus cerību pilna tās turpinājumā un absolūti satriekta, tomēr dzīvot un mīlēt alkstoša operas finālā.

Tāpat kā Opolais, arī Kaufmanam un Maltmenam šī būs pirmā satikšanās ar operas «Manona Lesko» tēliem. Arī Papano šo operu diriģēs pirmoreiz, savukārt režisoram Kentam šis būs pirmais mūsdienīgā stilistikā veidotais iestudējums.

Jakovļeva pastāstīja, ka šis ir īpaši gaidīts jauniestudējums Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, jo Pučīni opera «Manona Lesko» šajā opernamā nav iestudēta 30 gadus.

Šajā sezonā operas «Manona Lesko» izrādes Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā plānotas arī 20.jūnijā, 24.jūnijā un 28.jūnijā, kā arī 1.jūlijā, 4.jūlijā un 7.jūlijā. 24.jūnija izrādi tiešraidē uz kinoekrāniem varēs vērot daudzu pasaules valstu opermīļi. Latvijā operas «Manona Lesko» tiešraidi ar Opolais titullomā varēs redzēt kinoteātrī «Cinamon».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu