Ceļvedis: Novada dienas, Emīla tirgus, Peoniju svētki, Laiks dejot!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmsjāņu nedēļas nogalē izmanto laiku, apbraukājot Latvijas pilsētas. Visur zied krāšņas puķes, tiek svinēti svētki, un cerams, ka arī siltais laiks mūs lolos!

PASĀKUMI

Rīgā notiks Novadu dienas

Foto: publicitātes

Abas dienas no plkst. 12.00 līdz 16.00 muzeja sētās skanēs Latvijas novadu dziesmas, savas prasmes demonstrēs dažādu amatu meistari un būs iespējams nogaršot katra novada garšīgākos ēdienus.

Emīls aicina uz tirdziņu «Ēdoles pilī»

Foto: publicitātes

Jelgavā rīko krāmu tirdziņu «Labumtirgus»

Foto: publicitātes

Salaspilī notiek Vasaras ziedu diena un gadatirgus

Foto: publicitātes

«Peoniju svētki» Kalsnavā

Foto: publicitātes

KONCERTI

«Menuets» dosies 45. jubilejas koncerttūrē

Foto: publicitātes

Mielavs un Pārcēlāji sniegs labdarības koncertu

14. jūnijā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē notiks Ainara Mielava un Pārcēlāju kopīgi ar Jūrmalas Lauvu klubu rīkotais labdarības koncerts, kura laikā tiks vākti ziedojumi veselības un sociālās aprūpes centra «Sloka» veco ļaužu dzīvesvietas labiekārtošanai. Uz skatuves gaidāmi dažādu laiku «pārcēlāji» - Ainars Mielavs, Gints Sola, Juris Kroičs, Aigars Voitišķis un Jānis Stafeckis. Labdarības koncertā skanēs gan sen zināmās dziesmas «Atpogā manu kreklu», «Tu saviļņoji mani», «Kad mēness jūrā krīt», «Paņem mani», «Ai jel manu vieglu prātu», kā arī tiks atskaņotas citas ansambļa dziesmas.

«Iļģi» Dzintaru koncertzālē

Foto: publicitātes

IZRĀDES

«Laiks dejot 2014»

Foto: publicitātes

13.jūnijā pulksten 18.30 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē būs skatāma izcilā japāņu buto horeogrāfa un izpildītāja Ko Murobuši izrāde «Rittournelle», kā arī Latvijas-Japānas sadarbības projekts «Z.I.M.E.», kurš īpaši festivālam radīts, sadarbojoties Latvijas buto un laikmetīgās dejas horeogrāfei un izpildītājai Simonai Orinskai, Ko Murobuši, kā arī daudzsološajam Japānas laikmetīgās vizuālās mākslas pārstāvim Soši Matsunobe.

Savukārt 13.jūnijā pulksten 21.00 Zirgu pastā skatītāji tiek aicināti uz Sintijas Siliņas izrādi «release technology_WIP» («atbrīvošanās tehnoloģija_darbs procesā») un Elenas Jacintas izrādi «Reassembled». Tāpat šajā vakarā Zirgu pastā būs skatāmi Lilijas Liporas izrādes «Abi» fragmenti un Kipras mākslinieces Suzanas Fialas videoinstalācija «Kliedziens - piespiedu bezdarbības periods».

Foto: publicitātes

14.jūnijā plkst. 19.00 pirmo reizi festivāla vēsturē notiks izrāde arī ārpus Rīgas, proti, jaunatklātajā Vidzemes koncertzālē «Cēsis» Vidzemes reģiona, un jo īpaši Cēsu iedzīvotāji tiek aicināti uz festivāla izrādi - Japānas horeogrāfa Jukio Suzuni «Valsis».

15.jūnijā pulksten 19.00 Zirgu pastā visi tiek aicināti uz Latvijas skatītāju un dejas kritiķu augstu novērtēto Olgas Žitluhinas izrādi «Ārā», kura šajā vakarā tiks izrādīta piecpadsmito un šosezon pēdējo reizi.

Savukārt 15.jūnija pulksten 21.00 uz laikmetīgās mākslas skatuves «BETANOVUSS» norisināsies festivāla noslēguma vakars, kura ietvaros skatītāji varēs vērot japāņu vizuālā mākslinieka Soši Matsunobes, Olgas Žutluhinas un Latvijas jauno horeogrāfu izrādi-instalāciju-performanci «Humming», kā arī Kipras mākslinieces Suzanas Fialas videoinstalāciju «Kliedziens - piespiedu bezdarbības periods». Vakara un festivāla noslēgumā gan festivāla dalībniekiem, gan viesiem būs iespēja piedalīties tematiskās meistardarbnīcās (kaligrāfija, origami, suši u.c.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu