«Upe tuviem un tāliem» izdod CD «Mazās muzikālās pasakas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» tiek izdots neikdienišķs darbs – CD «Mazās muzikālās pasakas», kas ir bērniem adresēts kamermūzikas ieraksts. Tajā apkopotas septiņu latviešu komponistu kompozīcijas - aranžējumi zināmiem un iemīļotiem pasaku sižetiem – Trīs ruksīši, Sniegbaltīte un septiņi rūķīši, Meža gulbji, Bonifācija brīvdienas, Pasaka par Mazo Jenotu, Trīs rieksti Pelnrušķītei un latviešu tautas pasakai Garā pupa. Muzikālo materiālu veidojuši Valts Pūce, Georgs Pelēcis, Raimonds Macats, Madars Kalniņš, Rihards Zaļupe, Oleksijs Demčenko un Raimonds Petrauskis. Visas kompozīcijas radītas, izmantojot akadēmiskās mūzikas instrumentus, tā veidojot niansētu kamermūzikas skanējumu.

Darba idejas autore un producente Karīna Tatarinova saka: «Mūsu jaunā ieraksta mērķis ir – ar mūzikas palīdzību raisīt un attīstīt bērnos iztēli un iepazīstināt ar akadēmisko mūziku un instrumentiem, to dažādo skanējumu, tembru un tehniskajām iespējām, raksturojot gan pasaku personāžus, gan viņu emocionālo noskaņojumu. Katrā pasakā akcentēts cildinājums kādai lieliskai rakstura īpašībai. Par to, cik vareni būt drosmīgam, dzirdam pasakā par Mazo Jenotu, Meža gulbji vēsta par pašaizliedzību, bet labestīgums tiek izcelts stāstiņā par cirka lauvēnu Bonifāciju. Lai arī darba galvenā loma atvēlēta mūzikai, paralēli tai stāstnieku balsis palīdz dzirdēto izprast sižetiski. Pasakas izstāsta Gundars Āboliņš, Artūrs Skrastiņš, Inga Tropa, Kristīne Krūze, Karīna Tatarinova, arī pavisam jaunie Kristers Freimanis, Dārta, Dāgs un Jānis Stepanovi. Prinča lomā – muzikālo pasaku ieraksta diriģents Ints Teterovskis. Par skanējuma kvalitāti parūpējušies Varis Kurmiņš (Latvijas Radio) un Ivars Ozols (Studija Sound Division).

«Mazās muzikālās pasakas»
«Mazās muzikālās pasakas» Foto: Publicitātes foto

Muzikālo materiālu veidojuši Latvijas labākie izpildītājmākslinieki – Oskars Petrauskis (saksofons), Ivars Bezprozvanovs (čells), Raimonds Ozols (vijole), Artūrs Noviks (akordeons), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Linda Eizenberga (fagots), Aldis Kolosovs (klarnete), Andis Klučnieks (flauta), Oskars Krašauskis-Krauze (arfa), Ivars Kalniņš (perkusijas), kā arī ierakstos ir piedalījušies paši autori.

CD pievienota arī pavisam jaunās mākslinieces Hellas zīmēta krāsaina grāmatiņa, kurā atrodami ne tikai visu pasaciņu sižeti, bet arī vizuāla iepazīšanās ar dažādiem mūzikas instrumentiem.

Jaunais darbs tiks prezentēts 31. maijā plkst. 15.30 Kalnciema kvartālā, kad, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, notiks īpaši bērniem veltīts festivāls. Tad pirmo reizi uz skatuves uzstāsies klasiskās mūzikas ansamblis, kas atskaņos bērniem iemīļotās pasakas jaunās skaņās. Laipni aicināts ikviens! Ieeja brīva!»

Savukārt no 1. jūnija CD Mazās muzikālās pasakas būs nopērkamas Latvijas grāmatu un ierakstu tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu