Šakiras jaunais albums nespēj konkurēt ar «Ledus sirdi» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Muzikālās ziemas animācijas filmas «Frozen» («Ledus sirds») skaņu celiņš atkal saglabājis 1. vietu ASV pieprasītāko mūzikas ierakstu topā, ziņo «billboard.com».

Pateicoties animācijas filmas iznākšanai DVD un «Blu-ray» formātā, nedēļas griezumā filmas skaņu celiņš pārdots 161 000 eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» ceturtdien izlaistie dati. Kopumā albums pārdots jau 1,8 miljonos kopiju. Šī ir jau astotā nedēļa, kad šis skaņu ieraksts gozējas uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Kopumā topā šis albums ir jau 18 nedēļas.

Albuma galvenais singls, Adīnas Menzelas (Idina Menzel) dziedātā melodija «Let It Go» (skat. video) arīdzan pakāpusies singlu topa pirmajā desmitniekā uz 3. vietu.

Līdz ar to kolumbiešu popzvaigzne Šakira (Shakira) spiesta samierināties ar 2. vietu. 37 gadus vecās popzvaigznes jaunais albums «Shakira» nedēļas griezumā pārdots vien 84 000 eksemplāru. Šis ir pirmais Šakiras angļu mēlē ierakstītais albums kopš 2009. gada plates «She Wolf». Jauno albumu bija plānots izdot 2012. gadā, taču tā izdošana pārcelta Šakiras grūtniecības dēļ.

Apritējuši jau vairāk nekā desmit gadi, kopš miris populārais kantrī mūzikas meistars Džonijs Kešs (Johnny Cash), taču arī pēc viņa nāves tiek izdoti jauni, agrāk nedzirdēti mūziķa ieraksti. Viens no šādiem «zudušajiem» albumiem ar nosaukumu «Out Among the Stars» klajā nācis pagājušonedēļ un ierindojies ASV topa 3. vietā. Nedēļas griezumā pārdoti 54 000 eksemplāru.

Albuma muzikālais materiāls ierakstīts laika posmā no 1981. līdz 84. gadam Nešvilā «Columbia» studijā un «1111 Sound Studios» producenta Bilija Šerila virsvadībā. Tās bija ierakstu sesijas, kurās izdevniecības «Columbia» gudrās galvas cerēja iegūt tādu muzikālo materiālu, kas ļautu atjaunot Keša pagaisušo slavu. 70. gadu beigās Keša pārdoto ierakstu apjoms bija krasi samazinājies. Taču ierakstītās dziesmas īsti neapmierināja izdevējus un viņi pārtrauca sadarbību ar Kešu.

Visus šos gadus šo sesiju ieraksti glabājušies pie Keša dēla Džona Kārtera Keša, kurš tos pagājušogad cēla gaismā.

Albumā dzirdami divi dueti ar Keša sievu Džūnu Kārteri Kešu (June Carter Cash), dziesmās «Baby Ride Easy» un «Don't You Think It's Come Our Time», kā arī kopdarbs ar amerikāņu kantrī mūziķi Veilonu Dženingsu (Waylon Jennings) - dziesmā «I'm Movin' On».

Dallasas metalkora apvienība «Memphis May Fire» ar ceturto albumu «Unconditional» startē 4. vietā (27 000).

Farels Viljamss (Pharrell Williams) jeb vienkārši Farels ar otro soloalbumu «G I R L» pakāpies no 6. uz 5. vietu. Nedēļas griezumā Farela albums pārdots 25 000 eksemplāru.

Kristīgā māsu dueta «Mary Mary» dalībniece Erika Kembela (Erica Campbell) ar savu jauno R&B plati «Help» debitē 6. vietā (23 000).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 28%.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu