Edavārdi par hiphopu un «Zelta mikrofonu» (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš

Reperis ar skanīgo skatuves vārdu Edavārdi ir nominēts mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons», nominācijā labākais hiphopa albums. Edavārdi pastāsta par gatavošanos konkursam, pārstāvētā mūzikas stila nozīmi un vēlmi to padarīt cilvēkiem saprotamāku.

Edavārdi stāsta, ka gatavošanās mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons» ir mierīga, nesteidzīga, bet mērķtiecīga.

«Hiphopa nominācija, pēc pašu izpildītāju iniciatīvas, šoreiz ir aizpildīta ar autentiskiem kultūras pārstāvjiem, un tas ir svarīgāk par to, kurš uzvarēs. Protams, informēju savus klausītājus par iespēju nobalsot «TVnet» nominācijā, jo uzvara šajā kategorijā būtu vēl viens veids, kā parādīt, cik liela nozīme hip-hopam ir Latvijā,» tā Edavārdi.

Reperis smejas, sakot, ka ir nominēts tikai hiphopa nominācijā, bet, ņemot vērā ierakstu gada balvas spēju izvirzīt izpildītājus kategorijās, kurām viņi neatbilst, viņš labprāt kādreiz iegūtu balvu par labāko roka albumu.

Edavārdi nosaka, ka elektroniskās mūzikas nominācijā uzvaru noteikti ir pelnījis Karel Bōben.

«Iespēja iegūt balvu man nozīmē iespēju pievērst uzmanību repam latviešu valodā. Es domāju, ka daudziem cilvēkiem joprojām ir veci, ierūsējuši priekšstati par to, kas ir šī mūzika, ko tā pārstāv, mēs ar kolēģiem esam gatavi to mainīt. Iespējams, ja saņemšu balvu, tas motivēs kādu skatītāju papētīt vairāk, kas ir tas, ko es radu, un pamazām atklāt arī citus izpildītājus,» aizdomājas Edavārdi.

Reperis vēlas iegūt «Zelta mikrofonu», bet būtu fantastiski, ja to varētu pieslēgt pie vada un izmantot koncertos. Ja Edavārdi saņems balvu, viņš tai atradīs lietderīgu izmantojumu.

«Visas balvas, kuras es līdz šim esmu saņēmis, ir šokolāde, ietīta zelta folijā. Es būtu ļoti priecīgs, ja tai pievienotos «Zelta mikrofona» balva,» informē Edavārdi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu