LTV sola nākamgad Eirovīzijai gatavoties ar daudz lielāku tehnisko jaudu (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases balsot gribētāju skaits ir tik būtiski palielinājies, ka radīja tehniskas problēmas interneta balsojumam, informē Latvijas Televīzija (LTV). Kā skaidro LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, konstatētās problēmas liks LTV nākamo gadu atlases konkursiem gatavoties ar daudz lielāku tehnisko jaudu un kapacitāti. Viņš atzīst, ka konkursam nepieciešams augt arī organizatoriski un pie tā tiks sākts darbs jau tuvāko mēnešu laikā.

«Apkopojot iepriekšējā gada telefona un īsziņu balsojumu apjomu un vērojot interneta balsojumu tendences Latvijā kopumā, bijām nodrošinājuši interneta balsojumam nepieciešamās jaudas. Pirms fināla balsojuma tās tika dubultotas, bet, neskatoties uz to, izrādījās, ka balsotāju ir būtiski vairāk, nekā paredz jau tā sākotnēji dubultotie apmēri,» skaidro Ņesterovs, papildinot, ka daļai skatītāju tomēr bija iespēja nobalsot.

Viņš skaidro, ka, veidojot jauno interneta balsošanas formātu, tika paredzēta iespēja, ka kaut kas varētu nenostrādāt. Tādēļ nolikums paredzēja, ka interneta balsojuma tehnisku problēmu gadījumā skatītāju vērtējumu veidos tikai telefonbalsojums.

Kā jau tika ziņots, superfinālā interneta balsojums tika atjaunots un rezultāti ieskaitīti, kas bija būtiski uzvarētāja noteikšanai.

«Tehnoloģiskās novitātes, kuras pēdējā laikā ieviešam, prasa zināmu pārbaudes laiku. Izņēmums nav arī Eirovīzija - jaunais interneta balsojuma formāts pievīla, jo līdz šim tik liela interese par balsojumu nebija bijusi, bet tajā pašā laikā HD kvalitāte, kādā superfināls tika translēts, izdevās, un LTV skatītājiem pirmo reizi LTV pastāvēšanas laikā bija iespējams vērot visu programmu šajā augstās izšķirtspējas kvalitātē,» skaidro Ņesterovs.

Jau ziņots, ka Ventspilī Eirovīzijas nacionālās atlases «Dziesma 2014» finālā uzvarēja grupa «Aarzemnieki» ar dziesmu «Cake to bake», kas 6.maijā Kopenhāgenā pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu