«Tallinas mūzikas nedēļā» Latviju pārstāvēs 13 grupas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Tallinas mūzikas nedēļa» («Tallinn Music Week») Latviju pārstāvēs 13 grupas un mākslinieki, informē festivāla rīkotāju pārstāve Māra Kondrāte. Jau ziņots, ka «Tallinas mūzikas nedēļā», kas notiks no 27. marta līdz 29. martam, kopumā piedalīsies 227 mākslinieki no 20 valstīm.

Tā kā festivālā šogad īpaši plaši pārstāvēta arī elektroniskā mūzika, uz Tallinu dosies arī viens no atpazīstamākajiem Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem «Kodek», eksperimentālais skaņu mākslinieks Toms Auniņš un duets «Elvi/Dunian», kuri 28. martā kāps uz skatuves «Kultūras katla dārzā». No Latvijas uz Tallinu dosies arī hiphopa pārstāvji «ansis» un «NiklāvZ», «indie rock» grupa «Momend», «Instrumenti», kā arī «Uppfade» un «Ashnikko». Uz Tallinu šogad dosies arī grupa «The Sound Poets», «Sus Dungo» un sieviešu vokālā grupa «Latvian Voices».

Iepriekšējos gados no Latvijas uz «Tallinas mūzikas nedēļu» devušās tādas grupas un mākslinieki kā «Prāta vētra», «Goran Gora», «Soundarcade», «Triānas parks», Alise Joste, «Mona De Bo» un «Instrumenti».

Tāpat kā iepriekšējos gados, koncerti un semināri notiks izklaides vietās visā pilsētā. Daudzveidīgo vakara programmu apmeklētāji varēs baudīt 15 dažādās izklaides vietās - galvenokārt teātros, klubos un bāros -, taču papildus tam īpašajā «TMW City Stage» programmā visā Tallinā notiks arī bezmaksas koncerti grāmatnīcās, mūzikas veikalos, kafejnīcās un galerijās, mūziku ļaujot baudīt īpašā un neierastā atmosfērā.

Festivāla laikā mūzikas mīļotāji īpašus piedāvājumus varēs sagaidīt arī restorānu festivālā «TMW Tastes». Visiem festivāla viesiem būs iespēja Tallinas restorānos un kafejnīcās izmantot īpašus piedāvājumus un atlaides, kas radīti tieši festivāla laikam.

Ik gadu «Tallinas mūzikas nedēļu» apmeklē ne tikai mūziķi, bet arī festivālu rīkotāji, koncertaģentūru pārstāvji, ierakstu kompānijas, mūzikas mediji un producenti no visas Eiropas. Pērn festivāla pasākumos piedalījās aptuveni 17 000 mūzikas mīļotāju un aptuveni 800 mūzikas industrijas pārstāvju. Tā kā festivāla loma aizvien vairāk kopā pulcēt reģiona jaunākos mūziķus un mūzikas cienītājus kopš tā aizsākuma ir tikai augusi, šogad festivāls sagaida vēl vairāk atbalstītāju no visas Eiropas, stāstīja Kondrāte.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu