Meteņi Saules muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laikā, kad īsās ziemas dienas sāk stiepties garākas, kad laiks sāk griezties uz pavasara pusi, latvieši svin Meteņus.

Par godu šiem svētkiem Saules muzejs ir sarūpējis īpašu piedāvājumu - hennas radošo darbnīcu, kuras ietvaros hennas meistare pēc izvēles uz jūsu rokas uzzīmēs vienu no Latvijas spēka zīmēm. Latviešu ornamentu raksti jeb etnogrāfiskās zīmes - Dieva zīme, Māras zīmes, Laimas zīme, Saules zīme, Mēness zīme, Pērkona krusts, Jumis, Zalktis, Ūsiņš - ir zīmes, ko pazinuši mūsu senči izsenis, vajadzīgajā brīdī zinot, kur smelties enerģiju. Mēs vēlamies, lai, sagaidot pavasari, Jūsu dvēsele ir pilna ar gaišām domām, lai sirdī valda miers un laime, tāpēc ticam, ka šīs zīmes spēs gan pasargāt, gan dziedināt, gan rast mieru un līdzsvaru sevī. Mēs piedāvājam ar spēka zīmēm apgleznot arī baltās vaska sveces, kuras sasildīs Jūsu mājokli vai arī kļūs par spēcīgu, īpašu dāvanu!

Papildus svētku programmā piedāvājam:

• Ekskursijas visas dienas garumā gida pavadībā ar atlaidi. Ekskursijas laikā pārrunāsim senlatviešu svētku tradīcijas un mūsdienu svinēšanas paradumus

• Radošā darbnīca bērniem (bērni gatavos jautrus un krāsainus «spaidekļus» pirkstu vingrināšanai )

Norises datums: 22.februāris

Norises laiks un cenas: Radošā darbnīca bērniem no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 Cena 2,50 Eur par vienu izgatavoto mantiņu.

Hennas Radošā darbnīca no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 Cena 5 Eur par sveces apgleznošanu un 3 Eur par zīmējumu uz rokas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu