Sofija Elisa Bekstore, «Warpaint» un «Mogwai» ielaužas UKTop40

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Klusajā janvāra mēnesī, kad lielās izdevniecības vēl «nešauj laukā» savu zvaigžņu albumus, vairāki alternatīvās mūzikas ieraksti spējuši ielauzties Apvienotās Karalistes albumu top10, ziņo «nme.com».

Topā iekļuvis Losandželosas meiteņu grupas «Warpaint» otrais albums «Warpaint» un skotu postroka gigantu «Mogwai» jaunākais veikums «Rave Tapes» (skat. recenziju).

«Warpaint» meiteņu albums ierindojies 9. vietā. Tas seko 2010. gadā izdotajam «The Fool». Savukārt «Mogwai» - numur 10.

Savukārt augstākais jaunpienācējs ir britu popzvaigzne Sofija Elisa Bekstore (Sophie Ellis-Bextor), kas plašāku ievērību guva 2000. gadā ar «Spiller» deju grāvēju «Groovejet». Viņa ar jauno albumu «Wanderlust» debitē 4. vietā.

Topa augšgalā arī notikušas izmaiņas. Rīgas viešņa Elija Goldinga ar 2012. gada plati «Halcyon» atgriezusies 1. vietā, nostumjot amerikāņu proletariāta dziesminieka Brūsa Springstīna (Bruce Springsteen) jauno albumu «High Hopes» (Columbia Records) uz 2. vietu.

Amerikāņu popdīvas Bejonsē (Beyoncé) negaidīti izdotais ieraksts «Beyonce» nemainīgi 3. vietā.

Tikmēr amerikāņu mūziķis un producents Farels Viljamss (Pharrell Williams) Apvienotās Karalistes singlu topā ar jaunāko dziesmu «Happy» noslīdējis uz 2. vietu, sev pa priekšu palaizdams Kembridžas absolventu projektu «Clean Bandit» ar dziesmu «Rather Be» (skat. video). Nedēļas griezumā pārdoti 163 000 singla kopiju, kas ir labākais komerciālais rādītājs janvārī kopš 1996. gada «Babylon Zoo» grāvēja «Spaceman», svētdien ziņo «Official Charts Company».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu