Pokaiņu mežs aicina uz Meteņiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vēl tikai daži mēneši, un sniegoto ziemas burvību nomainīs pavasara dzīvinošās vēsmas, tāpēc sestdien, 7.februārī plkst. 12:00 visi aicināti izbaudīt ziemas nopietnību un priekus Meteņu pasākumā Pokaiņos.

Uz tikšanos aicina zintnieks Ivo Puriņš, astrologs Lauris Daņilovs un latvisko, seno tradīciju kopējs Jānis Ieviņš (Baltais vējš) no kopas «Baltu saime». Kamīntelpā pie tējas tases varēsiet uzzināt daudz interesanta par jaunā Saules gada ceļa virzienu. Pēc tam visi kopīgi dosieties atgūt enerģiju un spēku Pokaiņu jaunajā mežā takā.

Tur pie Lieldienu akmens būs ugunsrituāls un savu gada vēlmju ierakstīšana īpašā rullī, kurš pēc tam tiks zīmogots vaskā un rituāla laikā atdots ugunij. Būs arī tradicionālais Meteņu rituāls - vizināšanās ar ragavām no kalna, lai simboliski iezīmētu sava gada sliežu ceļu. Kā jau vienmēr, pļaviņā pie lapenes būs arī Meteņu svētku ugunskurs un kopīga cienāšanās ar gardu spēka putru un smaržīgo Pokaiņu zāļu tēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu