Skatītāji varēs piedalīties erudīcijas spēlē «Gudrs, vēl gudrāks», izmantojot aplikācijas (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā (LTV1) skatītājiem būs iespēja tiešsaistē piedalīties skolēnu erudīcijas šovā «Gudrs, vēl gudrāks», šodien preses konferencē informēja viens no spēles vadītājiem Valters Frīdenbergs.

Visi, kuru viedierīcēs būs instalēta spēles aplikācija, varēs atbildēt uz raidījuma vadītāja uzdotajiem jautājumiem.

Erudīcijas spēle 6.-11.klašu skolēniem sāksies LTV1 10.janvārī, kad par visgudrākā skolēna titulu sacentīsies 6.klašu skolēni. Februārī spēlē iesaistīsies 7.klašu audzēkņi, un tā līdz jūnija vidum, kad tiks noskaidroti gudrākie 11.klases skolnieki.

Jautājumi ietvers mācību vielu un sabiedriski aktuālas tēmas mūzikā, mākslā, vēsturē, politikā un citās jomās. Savus jautājumus spēles dalībniekiem gan atraktīvā videoformātā, gan tiešraidē studijā sagatavos arī sabiedrībā zināmi cilvēki - kultūras jomas pārstāvji, zinātnieki, sportisti, politiķi, mūziķi un citi.

Lietuvas sabiedriskajā televīzijā līdzīgs projekts «Lietuvas tūkstošgades bērni» tika sākts 2008.gadā ar mērķi atrast gudrāko, spējīgāko bērnu visās vecuma grupās, veicināt izglītību, attīstīt jauniešos izpratni, ka zināšanas ir svarīgas nākotnes mērķu īstenošanā. Raidījums ieguvis lielu popularitāti.

Līdzīgi kā Lietuvā, par erudīcijas spēles patronu kļuvis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu