Džilindžera iestudējumā top drāma «Dieva indes un velna zāles»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Režisors Dž.Dž.Džilindžers Dailes teātrī iestudē Mia Kouto drāmu «Dieva indes un velna zāles», kuras pirmizrāde teātra Mazajā zālē paredzēta 8.janvārī, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

«Meklējot savu pazudušo mīļoto, Miglas ciematā ierodas ārsts Sidonijs. Te viņš sastop savas iecerētās vecākus, kas izrādās ļoti dīvains pāris. Bartolomejs ir cilvēks-slimība. Viņš ienīst cilvēkus, tomēr nez kāpēc nav aizvācies uz viņpasauli. Šajā ģimenē lamāšanās ir tas pats, kas atzīšanās mīlestībā. «Šitas vīrs» ir sievu novedis tik tālu, ka viņai ir grumbas pat dvēselē. Katra diena ir kā Pastarā tiesa. Turklāt Bartolomejs ir nelabojams sapņotājs un viņam vajadzētu izārstēties no sapņošanas, jo sapņot ir suņa darbs. Tomēr dzīve nav ārstējama. Taču nekas nav tā, kā sākotnēji izskatās, un katram te ir savs noslēpums,» izrādes sižetu ieskicē Jakovļeva.

Izrādē «Dieva indes un velna zāles» Sidonija lomu atveidos Ģirts Ķesteris, Bartolomeja lomā iejutīsies Juris Bartkevičs, bet Mundas tēlu atveidos un Indra Briķe.

Režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš veidojis arī romāna dramatizējumu, būs arī izrādes telpas iekārtojuma autors. Režisors radošajā komandā aicinājis kostīmu mākslinieci Ilze Vītoliņu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu.

Izrāde top radošo meklējumu ciklā «Brīva skatuve».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu