Pasniegs «Zelta globusa» balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien slavenajā «Hilton» viesnīcā Beverlihilsā tiks pasniegti «Zelta globusa» apbalvojumi aizvadītā gada labākajām filmām un aktieriem. 72.«Zelta globusu» ceremonija tiks demonstrēta televīzijas tiešraidē. Pagājušogad iespaidīgo ceremoniju ar pasaules lielāko kinozvaigžņu piedalīšanos pie televizora ekrāniem ASV noskatījās nepilns 21 miljons cilvēku, padarot to par trešo skatītāko amerikāņu izklaides pasākumu pēc «Oskaru» un «Grammy» balvu pasniegšanas.

Rīkotāji lēš, ka visā pasaulē ceremoniju noskatās ap 250 miljoniem kino cienītāju.

Šogad trijiem aktieriem - Džūlianai Mūrai, Bilam Marijam un Markam Rufalo - ir iespēja iegūt divus «Zelta globusus» uzreiz. Līdz šim tikai četriem aktieriem izdevies iegūt apbalvojumus abās kategorijās, kurās tikuši nominēti. 2009. gadā divus «Zelta globusus» saņēma Keita Vinsleta, 2007.gadā tas izdevās Helēnai Mirenai, bet 1989. gadā - Sigurnijai Vīverei. 1993. gadā dubultu apbalvojumu ieguva Džoana Plovraita.

Ceremonija pirmoreiz norisinājās 1944. gadā. «Zelta globusus» sadala Holivudas Ārzemju preses asociācija, kurā ietilpst aptuveni 80 žurnālisti.

72.«Zelta globusu» balvu nomināciju saraksts:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu