Elaiza Dūlitla jaunā platē dzied par šķiršanos (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2010. gadā jaunā Ziemeļlondonas dziedātāja Elaiza Dūlitla (Eliza Doolittle) spilgti debitēja britu mūzikā ar brīnišķīgu, vieglu popmūzikas plati (skat. recenziju), kas sasniedza Apvienotās karalistes albumu topa 3.vietu. Vēlāk sekoja labdarības singls «He Ain’t Heavy, He’s My Brother», kopdarbs ar karsto deju mūzikas duetu «Disclosure» kompozīcijā «You & Me», un šonedēļ (14.oktobrī) 25 gadus vecā dziedātāja atgriežas pie klausītājiem ar jaunu studijas albumu «In Your Hands».

Kā pirmais vēstnesis izdots singls «Big When I Was Little» (skat. video), ko producējuši Stīvs Robsons (strādājis ar Paloma Faith) un Veins Hektors (strādājis ar «One Direction», Nikiju Mināžu). Dziesmas līdzautore ir pati Elaiza.

Debijas albums bija pārdomāts retro popa, regeja, soula ieraksts (atgādināja nedaudz Marka Ronsona (Mark Ronson) un Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) sadarbības estētiku), kas pārsteidza ar vieglumu un eleganci, bet jauno plati varētu dēvēt par attiecību albumu (šķiršanās no drauga - grupas «Good Charlotte» dalībnieka Bendžija Madena) ar vairākām smeldzīgām klavierbalādēm.

Pati Elaiza gan šo albumu nesalīdzina, piemēram, ar Adeles «21» šķiršanās plati.

«Tas nav šķiršanās albums. Varbūt šķiršanās zināmā mērā ir ietekmējusi dziesmas, bet kopumā šis ieraksts ir vairāk par sevis atklāšanu, izzināšanu,» viņa komentē.

Elaiza Dūlitla (skatuves vārds aizgūts no mūzikla «My Fair Lady»), īstajā vārdā Elaiza Keirda (Eliza Caird) dzimusi 1988.gadā un nāk no ģimenes, kas vairākās paaudzēs ir saistīta ar teātri un mūziku. Viņas mamma darbojas Vestendas teātrī un 1994.gadā pārstāvējusi Apvienoto Karalisti Eirovīzijas konkursā, viņas vecmāmiņa Silvija Janga dibinājusi slavenu aktieru skolu «Sylvia Young Theatre School», bet tēvs arī ir dziedātājs. Arī Elaiza savu dziedātājas karjeru sākusi, tieši piedaloties dažādos mūziklos. 2009.gada nogalē Elaiza izdeva savu pirmo mazo platīti, drīz viņu uzmeklēja izdevniecības «Parlophone» cilvēki, kas, iespējams, toreiz meklēja Lilijas Alenas (Lily Allen) nišas ieņēmēju savā katalogā, un piedāvāja ierakstu līgumu.

2010. gada albums pārdots 500 000 kopiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu