«Gravity» un «Kapteiņa Filipsa» nedēļa Ziemeļamerikā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ Ziemeļamerikas kinoteātros turpina dominēt zinātniskās fantastikas trilleris «Gravity». Tā ir režisora Alfonso Kuarona jaunākā filma, kas seko pirms septiņiem gadiem uzņemtajai lentei «Cilvēces bērns». Tas ir elpu aizraujošs stāsts par diviem astronautiem, kuri piedzīvo katastrofu un zaudē sakarus ar Zemi un līdz ar to arī jebkādu iespēju izglābties. Bailes pāraug panikā, ar katru elpas vilcienu atliek arvien mazāk skābekļa. Taču vienīgā iespēja atgriezties mājās ir virzīties arvien tālāk biedējošajos kosmosa plašumos...

Savā otrajā nedēļas nogalē kosmosa drāma spējusi iekasēt 44,2 miljonus. Tas ir tikai aptuveni 20% kritums attiecībā pret pagājušo nedēļu, un kopējie ieņēmumi tādējādi jau pārsniedz 120 miljonus. Viena no rudens ienesīgākajām filmām.

Galvenās lomas filmā atveido «Oskara» balvas laureāti Sandra Buloka («Aklā puse») un Džordžs Klūnijs («Sīriāna»).

«Gravity» uzņemta, izmantojot jaunākās 3D tehnoloģijas, un tās tapšana ilga četrus gadus.

Otrajā vietā debitējis trilleris «Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā» (Captain Phillips) ar Tomu Henksu galvenajā lomā. Uz patiesiem notikumiem balstītā filma iekasējusi 26 miljonus.

Anotācija: 2009.gada aprīlī kravas kuģis «Maersk Alabama» kapteiņa Ričarda Filipsa vadībā devās uz Mombasas ostu Kenijā, šķērsojot Adenas līci pie Somālijas krastiem. Bruņoti somālieši ieņēma kuģi un, pieprasījuši izpirkuma maksu, saņēma gūstā kapteini. Dreifējot glābšanas laivā kopā ar sagūstītājiem necilvēcīgos apstākļos, aci pret aci ar pirātu vadoni Musē, Filipsam atlika tikai cerēt uz brīnumu. Ar pirātiem kopā pavadītajā laikā, kapteinis atskārst, ka noziedznieku motīvi nemaz nav tik viennozīmīgi. Filmas scenārijs balstīts uz kapteiņa Filipsa biogrāfiskās grāmatas pamata.

Pirmo trjnieku noslēdz bērnu grāmatas «Cloudy With A Chance Of Meatballs» jeb «Mākoņains, gaidāms kotlešu lietus» otrās daļas ekranizācija «Mākoņains, gaidāms kotlešu lietus 2» («Cloudy with a Chance of Meatballs 2»). Iekasēti 14,2 miljoni.

Foto: publicitātes

www.kinokino.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu