Par mūža ieguldījumu «Spēlmaņu nakts» balvu saņems Laimonis Siliņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

28.septembrī pēc Valmieras Drāmas teātra viesizrādes «Bezkaunīgie veči» Sanfrancisko Mazajā teātrī ASV, LTDS valdes loceklis un Valmieras Drāmas teātra aktieris Januss Johansons, nolasot LTDS priekšsēdētājas Daigas Šiliņas - Gaismiņas vēstuli, apsveica aktieri un režisoru Laimoni Siliņu kā vienu no «Spēlmaņu nakts 2013» balvas par mūža ieguldījumu ieguvējiem.

«Man ir tas gods paziņot, ka Spēlmaņu nakts balva «Par mūža ieguldījumu Latvijas teātra mākslā» šogad tiek piešķirta aktierim un režisoram Laimonim Siliņam - aktīvam latviešu skatuves darbiniekam svešumā, Sanfrancisko Mazā teātra dibinātājam un galvenajam dzinējspēkam, īstenam latvietim un teātra cilvēkam,» sveic Januss Johansons.

Laimonis Siliņš trimdā iestudējis daudzu latviešu autoru darbus, kā arī regulāri aicinājis Latvijas teātrus spēlēt viesizrādes ASV.

Katru gadu Teātra balvas «Spēlmaņu nakts» ietvaros Latvijas Teātra darbinieku savienība piešķir Balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā. Pagājušajā gadā to saņēma scenogrāfs Gunārs Zemgals un aktieris Felikss Deičs. Arī šogad balvu saņem divi mākslinieki, taču

otrs tiks paziņots 4.novembrī svinīgā pasākumā Spīķeru koncertzālē,

kur tiks sveikti šī gada Spēlmaņu nakts nominanti, kā arī Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieki.

Spēlmaņu nakts apbalvošanas ceremonija kā katru gadu, notiks Eduarda Smiļģa Dzimšanas dienā 23.novembrī. Tiešraidē no Dailes teātra no translēs LTV1 un Latvijas radio1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu