Atskats uz "DDA" latviešu bītmeikeru minifestivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. septembrī "Baltās nakts" ietvaros Vērmanes dārzā jaunās mūzikas atbalsta grupa "Dirty Deal Audio" veiksmīgi vadīja pirmo latviešu bītmeikeru minifestivālu, informē rīkotāji.

Pasākumā piedalījās jaunie mūziķi: ansis, Oriole, Kashuks, 181h, Dj Free, Transformerz, Trakamelodija, Ohmtek, Niklāvs, TV Maskava un Mc Kox. Katrs jaunais mūziķis 25 minūtēs rādija labāko no sevis producētajiem skaņdarbiem. Par pasākuma videoinstalācijām rūpējās videomākslinieki - Krišjānis Rijnieks, Irīna Špičaka, Klāvs Upacieris.

Pirms "Baltās nakts" pasākuma "Dirty Deal Audio" četras trešdienas organizēja atvērtās treniņu dienas, kur mūziķiem bija iespēja gatavoties festivālam. Gaidāmais rezultāts pārsteidza gan pašus dalībniekus, gan organizētājus - apmeklētāju atsaucība un ieinteresētība latviešu jaunajā mūzikā bija neviltoti liela.

"Dirty Deal Audio" kolektīva tuvākie plāni

Arī turpmāk katru trešdienu "Dirty Deal Audio" organizēs mazos atvērtos mēģinājumu vakarus "Dirty Deal Cafe". Jau minētajam mūziķu sastāvam pievienojušies Tablis, milktune un Corona, bet ar to dalībnieku saraksts nebeigsies. Precīzus dalībnieku sarakstus meklējiet Dirty Deal sociālo tīklu lapās.

15. oktobrī "Dirty Deal Audio" sadarbībā ar "Dexandthecity" organizē otro notikumu no sērijas Data Bei$. Šoreiz viesis būs ilggadējs digitālās mākslas kustības pārstāvis - chipmūziķis Akira Kei ar skatuves vārdu 8GB no Argentīnas. 15. oktobrī dienas laikā Akiras vadībā būs iespējams apgūt programmas Abelton LIVE sinhronizācijas iespējas ar vīdžejsoftiem, bet nakts laikā - redzēt un dzirdēt viņa audiovizuāli enerģisko ‘chip bass’ deju mūzikas setu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu