"Via Baltica" noslēgumā - saksofonu un stīgu kvarteti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 26. augustā, Liepājā, "Promenade Hotel" Hika zālē būs klausāma igauņu saksofonu kvarteta "SaxEst" uz Liepāju atvestā programma „Klasikas vieglums”. Savukārt festivāla noslēgumā muzicēs kamerorķestra "Kremerata Baltica" vadošo mūziķu izveidotais stīgu kvartets "Euphonia", informē festivāla organizatori.

Piektdienas vakarā plkst.19 Hika zālē tiek gaidīti saksofonu mūzikas cienītāji.

Igauņu saksofonu kvartets "SaxEst" dibināts pirms 12 gadiem. Tā repertuārs ietver dažādu mūziku – baroka un klasicisma laika darbu transkripcijas, dažādu pasaules komponistu oriģināldarbus saksofonu kvartetam, igauņu un citu zemju laikmetīgo mūziku, kā arī džezu un soul mūziku. Mūziķi ir bieži viesi Tallinas kamermūzikas festivālā, Igauņu mūzikas dienās, Tallinas mūzikas nedēļā, Nargenas festivālā u.c.

Pirms gada "SaxEst" tika uzaicināts piedalīties starptautiskā mūzikas festivālā "Czech Touches of Music" Prāgā. Savukārt

šosezon mūziķi sākuši ļoti strauju un veiksmīgu starptautisku karjeru,

kā viesmākslinieki piedaloties mūzikas festivālos Rumānijā, Apvienotajā Karalistē, Norvēģijā un ASV.

Liepājā kvartets atskaņos gan pasaules klasikas pārlikumus savam sastāvam, to vidū arī Hendeļa, Grīga, Mendelszona un Bolzoni skaņdarbus, gan arī igauņu mūzikas piemērus – Matitias, Iturraldes un Ignatjeva mūziku.

Saksofonu kvartets "SaxEst" Liepājā ieradīsies, festivālam "Via Baltica" sadarbojoties ar "Pilles Lill" fondu Tallinā.

Sestdien, 27. augustā, festivāls kopā ar vienu no Baltijas valstu labākajiem stīgu kvartetiem "Euphonia" aicina uz festivāla noslēguma koncertu. Tajā klausīsimies Pētera Vaska un Franča Šūberta stīgu kvartetus, kā arī liela Latvijas drauga gruzīnu komponista Gijas Kančeli darbu "Nakts lūgšanas", kuru interpretāciju tieši "Euphonia" izpildījumā pats komponists vērtējis kā vienu no labākajām.

Biļetes uz festivāla koncertiem iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā, internetā www.bilesuserviss.lv un stundu pirms koncerta.

Festivāla programma un informācija atrodama lapā Draugiem.lv/viabaltica

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu